"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

“העולם נוטה לחפש בעיות, לא יודע אם בפורטלנד זה בולט יותר”

טום דאנדון התייחס לביקורת סביבו אחרי גל הפיטורים בבלייזרס: “לפורטלנד היו יותר מדי עובדים” • הסביר את מטרת העל (“הדבר הכי חשוב שאפשר לעשות הוא לנצח”) ומבהיר: "אני לא אקצץ בבריאות של השחקנים"

,עודכן
0השמעה
טום דאנדון הבעלים של פורטלנד. צילום: AP Photo/Jenny Kane

“העולם נוטה לרצות להבליט או לחפש בעיות. אני לא יודע אם זה יותר בולט בפורטלנד או לא”. כך אמר טום דאנדון, הבעלים של פורטלנד טרייל בלייזרס, בראיון נרחב ל״אורגוניאן״, שבו התייחס לביקורת סביבו מאז נכנס לתפקיד, לפיטורי העובדים בארגון, למצב העסקי של המועדון ולחזון שלו לעתיד.

דאנדוןנשאל כיצד הוא מסביר את הפער בין ההצלחה והאהדה שלהן הוא זוכה כבעלי קרוליינה הוריקנס ב-NHL לבין היחס כלפיו בפורטלנד. “ברור שאני עושה דברים ולאנשים יש את התפיסה הזאת עליי. זה יהיה מטורף אם לא אחשוב על החלק שלי בזה”, אמר. “אבל זה מוזר לחשוב שהצלחתי להבין איך בונים הרבה עסקים מצליחים, להעסיק אלפי אנשים, ואז לקנות קבוצת הוקי, להצליח - ועדיין הנחת המוצא היא שונה מאיך שאני רואה את זה”.

הבעלים החדש של הבלייזרס התייחס גם לסערה סביב פיטורי יותר מ-70 עובדים מהמועדון בשבוע שעבר. “יש להם פי שניים יותר אנשים מאשר יש לנו בקרוליינה”, אמר. “מהניסיון שלי, פחות שכבות נותנות לאנשים יותר אחריות והם עושים עבודה טובה יותר. יותר אנשים פשוט יוצרים יותר בעיות בדרך כלל. חשבתי שלפורטלנד פשוט היו יותר מדי אנשים”.

לדבריו, ההחלטה התקבלה לאחר בדיקה פנימית ולא כחלק מדרישה לקיצוץ תקציבי. “לא קבענו להם תקציב ולא נתנו להם יעד של כוח אדם. פשוט שאלנו: האם זה נעשה בצורה הנכונה? האם זה יעיל? האם אנשים מחויבים ומסוגלים להשפיע על העסק בכל יום? ואם לא, בואו נתקן את זה כדי שלא נצטרך לדבר על זה שוב”

טום דאנדון,צילום: AP

"אין לנו תקציב לטפל בשחקנים"

עם זאת, דאנדון הדגיש כי מבחינתו אין קיצוצים בכל מה שנוגע לצד המקצועי של הקבוצה. “הכדורסל והעסק הם שני עסקים נפרדים”, אמר. “לטפל בשחקנים - אין לנו תקציב לזה. מה שצריך כדי לשים אותם בעמדה הכי טובה לנצח, זה מה שנעשה. את העסק אני אנהל כמו שמנהלים כל עסק אחר”.

בראיון הוא התייחס גם למשא ומתן סביב שיפוץ המודה סנטר ולמתיחות מול הרשויות בפורטלנד. “נראה שפורטלנד יותר פוליטית. יותר רגשית. זה נושא רגשי יותר”, אמר. “כשבאתי לשם אמרו שצריך אולם חדש. הסתכלתי על זה ואמרתי: ‘הדרך היחידה לעשות אולם חדש היא להעלות מסים, ואני לא חושב שצריך להעלות מסים’”.

דאנדון הוסיף כי לדעתו העלאת מסים תפגע בעיר ובמועדון עצמו. “כדי שאנחנו נצליח, האקלים העסקי צריך להשתפר. אנחנו לא רוצים להיות חלק מהבעיה. הטרייל בלייזרס אחרונים בספונסרשיפ, וזה חלק גדול מההכנסות שקבוצה יכולה לשלוט בהן”.

טום דאנדון (מימין) עם שותפיו בפורטלנד מארק זאהר (באמצע) ושיל טייל (שמאל),צילום: AP

"חושב איך לשפר את פורטלנד כל הזמן"

עוד סיפר כי צפה לאחרונה לראשונה בסדרת הדוקו “Jail Blazers”, שעוסקת בשנים הסוערות של המועדון בתחילת שנות ה-2000, והעביר ביקורת על היחס כלפי השחקנים. “מה שלא אהבתי במה שראיתי זה שזה דבר אחד להיות מתוסכל ולא לאהוב להפסיד, אבל אלה בני אדם אמיתיים”, אמר. “הם לא רוצים להפסיד גם. זה הרגיש שאנשים מאוד מהר מחפשים את השלילי ופונים נגד האנשים שהם אומרים שהם אוהבים”.

לסיום, הבעלים החדש של פורטלנד הסביר מה עומד מאחורי הדרך שלו בניהול הקבוצה. “אני מבלה את כל הזמן שלי בלחשוב איך אנחנו משפרים את המותג. איך עושים חוויה טובה יותר לאוהדים”, אמר. “הדבר הכי חשוב שאפשר לעשות הוא לנצח”.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

דני אבדיה מתרגש אחרי ההעפלה של פורטלנד לפלייאוף ה-NBA // NBA

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר