דרמה ב-NBA: סטיב קר בדרך החוצה מגולדן סטייט – והכיוון מפתיע

המאמן האגדי של הווריורס עשוי לעזוב אחרי למעלה מעשור, ושוקל חזרה לתקשורת הספורט • לפי דיווחים, קר כבר נפגש עם בכירים בטלוויזיה האמריקנית • וגם: מי עשוי להחליפו?

סטיב קר, מאמן גולדן סטייט ווריורס, שוקל מספר אפשרויות להמשך דרכו, כולל המשך באימון, מעבר לתפקיד ניהולי, או הצטרפות לצוות שידור ב-NBA.

לפי דיווח של "Front Office Sports", למרות שקר בן ה־60 טרם קיבל החלטה סופית, מקורות מסרו כי הוא נפגש עם אנשי תקשורת בכירים בתקופה האחרונה. מקור אחד מסר כי הפגישות הללו התקיימו במהלך השנים האחרונות והתמקדו בפרויקטים רחבי היקף.

לפי מונטה פול מ־NBC Sports, קר צפוי לעזוב את הווריורס. “ההערכה הכללית בקרב הווריורס, כפי שנאמר באופן גלוי על ידי דריימונד גרין, וגם ברחבי הליגה מאז סוף השבוע, היא שקר יעזוב בצורה נוחה לאחר הפגישה עם לאקוב ודאנליבי. רובם מצפים להחלטה בתוך ימים, לא שבועות”.

כעת, בגולדן סטייט ממתינים להחלטתו של קר, אשר צפויה להשפיע על כיוון המועדון. אם יעזוב, הדבר עשוי להוביל לשינוי רחב יותר בארגון. קר משמש כמאמן הראשי של גולדן סטייט מאז 2014, והוביל את הקבוצה לארבע אליפויות NBA, לעונה היסטורית של 73 ניצחונות ולשש הופעות בגמר ה־NBA.

סטיב קר, צילום: AP

תמונת הפרידה של סטיב קר?

לקראת סיום המשחק בפיניקס, כשהוא הוריד לספסל את סטפן קרי ודריימונד גרין, נרשם רגע אינטימי לעיני כל העולם כשקר חיבק את שני השחקנים ושוחח עימם. עבור רבים, הרגע הזה היווה סימן לכך שאנחנו נמצאים בפני סיומו של עידן על הקווים.

"יכול להיות שזה יימשך, יכול להיות שלא", אמר המאמן על המשך דרכו במועדון, "אני עדיין נהנה לאמן, אבל אני מבין שלמשרות האלה יש תאריך תפוגה. ואם זה המקרה, אז אהיה אסיר תודה על ההזדמנות הכי גדולה שמישהו היה יכול לבקש. אני הבן אדם הכי בר מזל בהיסטוריה".

סטיב קר ודריימונד גרין, צילום: AFP

אקס מכבי חיפה יחליף אותו?

לפי דיווח של קווין אוקונור מ"יאהו" במועדון כבר סימנו מועמד להחליפו למקרה שיבחר לעזוב - מאמן מכללת פלורידה ושחקן מכבי חיפה לשעבר טוד גולדן. גולדן בן ה-41 שיחק במכבי חיפה בין 2008 ל-2010 בתור מתאזרח ואף ייצג את נבחרת ארצות הברית במכביה. בארבע השנים האחרונות הוא מאמן את פלורידה, אותה הוביל לאליפות המכללות בשנה שעברה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טוד גולדן, צילום: רויטרס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר