פורטלנד טרייל בלייזרס ניצחה הלילה (בין שלישי לרביעי) 103:106 את סן אנטוניו ספרס והשוותה את סדרת הפלייאוף ל-1:1, אבל הניצחון לא היה בזכותו של דני אבדיה, אלא בזכות מי שסומן להיות הכוכב של הקבוצה לפני שהגיע - סקוט הנדרסון. הרכז, שנבחר במקום השלישי בדראפט 2023, הצליח להיכנס לקצב בפלייאוף ולהט עם 31 נקודות ב-11/17 מהשדה, כולל כמה סלים חשובים בריצת 4:16 של הבלייזרס בדקות הסיום שהובילה לניצחון.
"מתי ידעתי שאני לוהט? כשהתעוררתי בבוקר" אמר הנדרסון לאחר המשחק, "המנטליות שלי נשארה אותו הדבר - להרוג את כל מי שמגיע מולי. אני בטוח שהאווירה בבית תהיה חמה. האוהדים יעודדו אותנו באותה צורה גם אם היינו בפיגור 2:0. אני מקווה מאוד שישברו את הקירות כשנהיה שם".
אבדיה, שהתקשה להתמודד מול ההגנה של הספרס הלילה וסיים עם 14 נקודות בלבד, שיבח: "הוא נתן משחק גדול עבורינו. הוא תמיד תומך בכל החברים לקבוצה וזה כיף לראות אותו משחק באגרסיביות ובחופשיות. הוא החזיר אותנו למשחק, שם את הגוף בהגנה, הוא ווינר. מהרגע שהגעתי לפה ראיתי את הפוטנציאל שלו. הוא חסר רחמים בחדירות לסל ואני אוהב את זה כי גם אני כזה".
כשנשאל האם הוא רואה דמיון בין קשיי ההסתגלות שלו לשל סקוט בפורטלנד אמר: "לי לקח יותר זמן להיכנס לקצב ממנו, הוא כבר בפנים. ראיתי ממנו ניצוצות בעונה שעברה. חייבים סבלנות בליגה הזאת. אנחנו נצטרך את סקוט להמשך הסדרה, ללא ספק". כשנשאל על המשמעות עבורו של ניצחון ביום העצמאות אמר: "אני רוצה לאחל חג שמח לכולם. שמח לייצג, שמח שאני עושה את זה על הבמה הזו. הניצחון הזה בא יותר טוב ביום העצמאות".
השתווה לדמיאן לילארד
נראה שהעונה הזו השיאים של הכוכב הגדול של פורטלנד טרייל בלייזרס, דמיאן לילארד, נשברים פעם אחר פעם. אחרי שדני אבדיה עקף והשתווה אליו במספר נתונים סטטיסטיים, הגיע הזמן של סקוט לעשות זאת.
הנדרסון הפך לשחקן הצעיר ביותר בתולדות הבלייזרס שקולע 30+ נקודות במשחק בגיל 22 ו-77 ימים. הוא עקף בשנה וחצי את ליונל הולינס, שעשה זאת בפלייאוף 1977, ואת סי ג'י מקולום ודמיאן לילארד שגם כן עשו זאת בשלבים המאוחרים של גיל 23. בנוסף, הוא השתווה ללילארד ולבילי ריי בייטס עם 49 נקודות בשני המשחקים הראשונים שלו בפלייאוף - המקום השלישי הטוב במועדון מאחורי ברנדון רוי (63) וארווידאס סאבוניס (52).
הנדרסון סומן מאז שנבחר כיורש של לילארד, שדרש לעבור בטרייד לקבוצה בה יוכל לזכות באליפות, אך הקליעה רעה שלו בשילוב פציעות השאירה אותו מאחור. את העונה הוא פתח עם קרע במיניסקוס שנגרם במחנה האימונים והוא נעדר לתקופה ארוכה, אבל כעת הוא נמצא בכושר שיא וגם אחראי במידה רבה על ניצחון הפלייאוף הראשון אי פעם של פורטלנד בסן אנטוניו.
רוצים שיפוט שוויוני
סיפור המשחק, די כרגיל, היה סביב הבחירה הראשונה בדראפט 2023 - ויקטור ומבניאמה. הכוכב הצרפתי חטף זעזוע מוח לאחר שנפל בעוצמה על הפרקט ולא צפוי לשחק במשחקים 3-4 של הסדרה בפורטלנד. בנוסף, גם האריסון בארנס ודילן הארפר סבלו במהלך המחצית השנייה מפציעות בידם - דבר שהוביל לביקורת מצד שחקני הספרס.
דיארון פוקס, הכוכב הכשיר הנוסף של סן אנטוניו, נשאל לגבי ההתמודדות של הקבוצה עם הפיזיות של הבלייזרס ואמר: "אם השופטים נותנים להם להיות פיזיים, הם צריכים לתת לנו להיות פיזיים חזרה". זו לא הפעם הראשונה שנשמעת ביקורת כלפי הפיזיות של הבלייזרס מצד כוכבים של קבוצות אחרות, כאשר גם דווין בוקר הביע ביקורת דומה לפני ואחרי מפגש הפלייאין בין פורטלנד לפיניקס סאנס.
עם זאת, תמונת השיפוט אינה מצביעה על הבדל משמעותי. לחובת הספרס נשרקו 21 עבירות שהובילו ל-23 זריקות עונשין, בעוד לפורטלנד נשרקו 23 עבירות שהובילו ל-28 זריקות עונשין. לצד זאת, דווין ואסל דווקא בחר לבקר את עצמו ואת הקבוצה כשנשאל על איך מתמודדים עם סקוט הנדרסון: "צריכים להיות יותר פיזיים איתו. אנחנו נעשה לו חיים קשים מעתה והלאה, הוא מרגיש יותר מדי בנוח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

