תואר שחקן ההגנה של העונה ב-NBA מחולק מאז עונת 1982/83, אבל השנה, בפעם הראשונה, הזוכה בפרס נבחר פה אחד. הליגה הכריזה הלילה (בין שני לשלישי) כי ויקטור ומבניאמה הוא שחקן ההגנה של העונה, אחרי שכל 100 העיתונאים בעלי זכות ההצבעה הציבו אותו במקום הראשון.
כפי שאפשר להבין מהנתונים, הזכייה של כוכב סן אנטוניו ספרס הייתה צפויה. הענקת הפרס עשויה להתקיים לפני המשחק השני בסדרת הפלייאוף מול פורטלנד טרייל בלייזרס של דני אבדיה הלילה.
דחייה בשנה לא מנעה היסטוריה
וומבי היה בדרכו לזכייה בפרס כבר בעונה שעברה, אבל פציעה שהשביתה אותו לקראת סיום העונה הביאה לכך שהוא לא הגיע למספר המשחקים הדרוש כדי להתמודד על התואר. גם אם הזכייה הראשונה (וכנראה שלא האחרונה) נדחתה בשנה, בגיל 22 הוא הפך לצעיר בהיסטוריה שזוכה בפרס.
הצרפתי גם הפך לשחקן הראשון מאז אגדת ספרס אחרת, דיוויד רובינסון (ב-1992) שזוכה בפרס באחת משלוש העונות הראשונות שלו בליגה. מעבר ל-25 נקודות בממוצע, הוא רשם גם 11.5 ריבאונדים, 3.1 חסימות וחטיפה אחת למשחק.
אל המקום השני הגיע צ'ט הולמגרן מאוקלהומה סיטי ת'אנדר, כאשר 78 מתוך 100 המצביעים בחרו בו במקום השני. את הפודיום השלים אסאר תומפסון מדטרויט פיסטונס.

