מכבי תל אביב קיבלה עזרה ממקום לא צפוי: "היא רצינית"
הצהובים ניצלו את ההפסדים של מונאקו והכוכב האדום כדי להתקרב לפלייאין • בסרביה מודאגים ("הפכו לדאגה אמיתית") וסימנו את הייבוש של האקס בדרבי של בלגרד כגורם מכריע • "הוא היה יכול להיות הגיבור, ראוי להרבה יותר"
,עודכן
0השמעה
זה היה דמיוני לחשוב על כך עד לפני מספר שבועות, אולםמכבי תל אביבנמצאת כעת בעמדה מצוינת להגיע לפלייאין. אתמול (חמישי) הצהובים רשמו ניצחון רביעי ברציפות ביורוליג עם89:103 מול אנאדולו אפסוכשיש להם משחק חסר (דרבי מול הפועל ת"א), הם רחוקים ניצחון אחד ממקומות 9-10.
לצד הניצחון על הטורקים, עודד קטש נעזר בתוצאות חיוביות במגרשים האחרים, שכללו הפסדים של מונאקו לדובאי והכוכב האדום בדרבי של בלגרד מול פרטיזן. בבית משולש לצהובים יש יתרון מול שתיהן, כך שמקום בטופ 10 בסיום העונה הסדירה הפך למטרה ריאלית עבור מחזיקת גביע המדינה.
"בהתחשב בעלייה של מכבי, מקום בפלייאין יהיה הצלחה עבור הכוכב האדום", הודו ב"ספורטל" הסרבי וב"ספורטסקה" הכריזו: "מכבי מתחרה רצינית על המקום בין עשר הראשונות, היא דאגה אמיתית עבור הכוכב האדום". לצהובים, שבמאזן 16:18, נותרו משחקי חוץ מול בסקוניה ויטוריה ופריז ומשחקי בית מול הפועל ו-וירטוס בולוניה.
"עזרה" לא צפויה מהאקס
במקביל, בסרביה טענו שההפסד בדרבי נבע בין היתר מהייבוש שלחסיאל ריברועל הספסל. "הוא היה יכול להיות הגיבור, השאלה הגדולה אחרי המשחק היא למה הוא לא שיחק יותר?", תהו בנוגע לאקס מכבי ת"א. "הקובני המנוסה הראה את הטכניקה שלו והיה ברור שיש לו אנרגיה עצומה, אך היא לא מנוצלת כראוי".
הסנטר פתח בחמישייה אך שיחק רק 13 דקות וקלע 13 נקודות. "אנחנו צריכים לשבח אותו על משחק נהדר, אבל הוא היה ראוי לשחק הרבה יותר. כשמישהו קולע את הצמות בצבעי המועדון בו הוא משחק, זה אומר שהוא מוכן לכל דבר. זה 'פאפי', שחקן שנשכח על הספסל, למרות ששיחק נהדר", סיכמו ב"ספורטל" את הנושא.

