בפורטלנד בטוחים: ה"מלכודת" של פילדלפיה לדני אבדיה

הישראלי אמנם קלע 25 נקודות, אבל התקשה מאוד בהפסד לסיקסרס • "הם הגיעו עם תוכנית מאוד ספציפית להכריח אותו להשתמש ביד החלשה, זה השתלם"

דני אבדיה הולך לסל מול פילדלפיה. צילום: AP

מסע משחקי החוץ של פורטלנד טרייל בלייזרס נפתח הלילה (בין ראשון לשני) ברגל שמאל, עם הפסד 109:103 לפילדלפיה סיקסרס. דני אבדיה שיחק את כמות הדקות הגבוהה ביותר מאז שהחלים מפציעת הגב. הוא שותף 38 דקות ורשם 25 נקודות, 9 אסיסטים, 6 ריבאונדים, חטיפה וחסימה, אבל גם איבד שבעה כדורים וקלע רק 2/12 מעבר לקשת.

מי שעמד במרכז תוכנית המשחק של פילדלפיה היה הכוכב הישראלי . באתר "Blazers Edge'" הסבירו כי הסיקסרס הגיעו עם תוכנית הגנתית ממוקדת שנועדה להגביל אותו, תחת הכותרת "ידו השמאלית של אבדיה".

דני אבדיה מסביר את הבחירה בנבחרת ישראל על חשבון סרביה // ה-X של Darko Dželetović

"כפי שהפרשן למאר הארד ציין בשידור, הסיקסרס הגיעו עם תוכנית משחק מאוד ספציפית ומדויקת: להכריח את דני אבדיה להשתמש ביד החלשה שלו ולסתום את הצבע", ניתחו. "בכמה מקרים בודדים זה הסתיים בחיתוך לצד החלש והטבעה של הבלייזרס, אבל ברוב המקרים זה הוביל למסירה החוצה לקו השלוש. פילדלפיה הגבילה את היכולת של אבדיה ללכת ימינה, והמהלך הזה השתלם".

דני אבדיה מול פילדלפיה סיקסרס, צילום: AP

טיאגו ספליטר: "איבדנו יותר מדי"

בסיום המשחק התייחס המאמן טיאגו ספליטר לתפקוד של אבדיה שגם איבד שבעה כדורים: "תוכנית המשחק הייתה שדני ישחק בתפקיד הרכז ושיכתיב קצב מהיר, כשהוא מוקף בקלעים. אנחנו מנסים איתו כל מיני דברים דרך ההרכבים השונים", אמר ספליטר. על ההפסד עצמו הוסיף: "איבדנו יותר מדי כדורים, 18 בסה"כ, כולל חמישה ברבע הראשון. ברבע האחרון איבדנו כדור ב-27 אחוזים מהמצבים.

"דני איבד שבעה כדורים, טומאני קמארה ארבעה. קבלת ההחלטות שלנו בהתקפה צריכה להיות טובה יותר. בהגנה היינו לא רעים. לא היינו מספיק פיזיים, הסיקסרס היו יותר פיזיים מאיתנו – והשופטים נתנו למשחק להיות פיזי יותר".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
דני אבדיה מול וי. ג'יי אדג'קומב, צילום: AP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר