דני אבדיה. צילום: Imagn Images

אחרי האולסטאר: דני אבדיה שלח מסר ברור לקבוצות ה-NBA

פורטלנד טרייל בלייזרס תחזור מהפגרה והכוכב הישראלי הכריז: "אני בריא ומוכן לחזור, רוצים לסיים חזק את 26 המשחקים שנותרו" • המאמן טיאגו ספליטר: "צריך להחזיר אותו לעניינים ולהפחית את כמות האיבודים"

פגרת האולסטאר מאחורינו ודני אבדיה חוזר כעת למאבקי הפלייאין עם פורטלנד טרייל בלייזרס. הקבוצה מאורגון לא הגיעה לפלייאוף מאז עונת 2020/21 ועד עתה היא בדרך הבטוחה לפלייאין עם מאזן 29:27. הלילה (בין שישי לשבת) היא תחזור לפרקט במשחק ביתי קשה מול דנבר נאגטס.

הבלייזרס יקבלו בחזרה את אבדיה, שהצהיר כי החלים לחלוטין מכאבי הגב. "אני בריא ומוכן לחזור", אמר האולסטאר הישראלי שהחמיץ עשרה מ-16 המשחקים האחרונים. "אנחנו במקום טוב בטבלה והביטחון גבוה, הכימיה הקבוצתית שם, כולם שמחים אחד בשביל השני ורוצים לסיים חזק את 26 המשחקים שנותרו".

אבדיה מוביל את פורטלנד בנקודות (25.2), באסיסטים (6.6) ומדורג שני בריבאונדים (7.2). הוא הסיבה העיקרית לכך שהקבוצה נמצאת במקום העשירי במערב ומקדימה בחמישה משחקים וחצי את ממפיס גריזליס. שש הראשונות מעפילות ישירות לפלייאוף, בעוד שמקומות 7-10 מתחרים על שני הכרטיסים הנוספים דרך הפלייאין.

דני אבדיה, צילום: Imagn Images

"להחזיר לעניינים את הפצועים"

המאמן טיאגו ספליטר מגיע דרוך לחלק השני של העונה: "יש לנו עבודה לעשות. אנחנו צריכים להשתפר בהגנה ובהתקפה, לשלוט טוב יותר בריבאונד, לשמור על הכדור ולהפחית את כמות האיבודים. צריך גם להחזיר לעניינים את השחקנים שהיו תחת מגבלת דקות או שחוזרים מפציעות - ולחבר הכול יחד".

היריבה מקולורדו תגיע אחרי שהפסידה הבוקר 115:114 ללוס אנג'לס קליפרס וירדה למקום הרביעי. ג'מאל מארי היה יכול לכפות הארכה 0.9 שניות לסיום, אבל החטיא מהקו. "הוא נתן לנו צ'אנס, הוא השחקן שאנחנו הכי סומכים עליו שיקלע את הזריקות האלה", תמך בו המאמן דייוויד אדלמן.

ניקולה יוקיץ' סבל מערב קליעה חלש של 9 מ-22 וסיים עם 22 נקודות ו-17 ריבאונדים. "אנחנו לא קולעים זריקות חשובות ואני מקווה שזה ישתנה", אמר הסרבי. המשחק הקודם בין הנאגטס לטרייל בלייזרס הסתיים בניצחון 107:109 לאבדיה (23 נקודות) וחבריו, בזכות זריקות עונשין של ג'רמי גרנט 1.4 שניות לסיום.

ניקולה יוקיץ' מתוסכל, צילום: AP
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...