"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"אם שחקן ספרדי יגיד שהוא חבר של דני אבדיה - הוא יקבל הרבה שנאה"
עיתונאי "מונדו דפורטיבו" חושף את האנטישמיות הקשה באירופה • "זה ביזיון ופוגע במוניטין של המדינה, לספורט אין שום קשר למלחמה, אתה יכול למחות אבל לא לפתור אלימות באלימות" • הוא מבהיר: "אם העולם היה פועל באתה צורה כמו נגד ישראל, היינו אמורים לשנוא גם את ארה"ב והנה אנחנו פה"
אלפרן שנגון ודני אבדיה. צילום: Portland Trail Blazers
מיוחד מלוס אנג'לס

"אם שחקן ספרדי יגיד שהוא חבר של דני אבדיה - הוא יקבל הרבה שנאה"

עיתונאי "מונדו דפורטיבו" חושף את האנטישמיות הקשה באירופה • "זה ביזיון ופוגע במוניטין של המדינה, לספורט אין שום קשר למלחמה, אתה יכול למחות אבל לא לפתור אלימות באלימות" • הוא מבהיר: "אם העולם היה פועל באתה צורה כמו נגד ישראל, היינו אמורים לשנוא גם את ארה"ב והנה אנחנו פה"

דרור פישר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

משחק האולסטאר, שיפגיש בין שחקנים אמריקנים לבינלאומיים, יבליט פעם נוספת את השוני בין הצדדים. מי שלא התקבלו בשמחה רבה בשוק המקומיהפכו במהרה לבעלי הביתוהלילה (בין ראשון לשני, 00:00) יש להם אפשרות להראות את זה על המגרש.

את השוני בין הצדדים אפשר גם להרגיש אצל העיתונאים. בזמן שהאמריקנים נעים בין מסבירי לחמוצי פנים, הזרים עושים כאן קרנבל ומנסים למקסם את החוויה, שלחלקם עשויה להיות חד פעמית. אחד מאותם עיתונאים שפגשתי באינטואיט דום הוא טוני קניימארס, שמסקר NBA עבור העיתון הקטלוני "מונדו דפורטיבו".

באחת השיחות שלנו עלה הנושא הפוליטי לאוויר והוא תהה האם דני אבדיה יתייחס אליו ב-10 הדקות בהן היה זמין לתקשורת הבינלאומית, אז החלטתי לפתוח מיקרופון ולשאול אותו גם עלהמצב בין ספרד לישראל, והוא היה נחרץ:"מה שקרה בוואלטה אספניה היה ביזיון.

הפגנות פרו פלסטיניות בוואלטה אספניה, צילום: EPA

"זה היה ביזיון עבור ספרד כמדינה, זה פגע במוניטין של ספרד. למה? אם אתה חושב שישראל לא עושה את הדבר הנכון, אם אתה נגד המלחמה, זה בסדר - אבל זה ספורט. לספורט אין שום קשר למלחמה. לרוכבים שהתחרו בוואלטה אין שום קשר למלחמה".

קניימארס המשיך: "הם חסמו את הכבישים לאורך כל המרוץ, אבל זה הגיע לשיא במיוחד בשלב האחרון. אפילו שמעתי שחלק מהאנשים הטילו שתן על הרוכבים. אז כן, זה מביך. וכן, ברור שאתה יכול למחות נגד דברים כאלה, אבל בדרך של שלום. אתה לא הולך לפתור אלימות באמצעות אלימות.

"בוא ניקח את ארה"ב לדוגמה. הם נכנסו לוונצואלה, חטפו את הנשיא שלהם ויצאו. האם הולכים לעשות את אותו הדבר לקבוצה אמריקנית? הם יחסמו להם את הכביש כפעולות מחאה נגד הפעילויות של הצבא והממשלה? גם באירוויזיון - למה צריך להחרים את הישראלים ואת האחרים לא?".

מפגינים פרו פלסטיניים בוואלטה אספנייה, צילום: EPA

האנטישמיות בספרד

מי שנמצא עכשיו על מוקד האנטישמים הוא אבדיה, שהולך לשתף פעולה עם אלפרן שנגון הטורקי והשילוב בין השניים, למרות היותם חברים טובים, הצית גל שנאה נוסף ברשתות כלפי הישראלי.

שאלתי את קניימארס האם מצב כזה היה יכול לקרות אם אבדיה היה משתף פעולה עם שחקן ספרדי, לצורך העניין סנטי אלדמה: "זו שאלה טובה. כנראה שאם שחקן אחר יגיד שהוא חבר טוב של אבדיה, הוא יקבל את אותה שנאה. אנשים עם הרבה אינטרסים. זה לא משהו להתגאות בו, אבל כנראה שזה מה שיקרה".

המחאות בספורט קיימות גם בכדורגל. שון וייסמן עזב את ספרד גם כי לא היה בטוח עבורו לשחק באצטדיונים מסוימים. מנור סולומון ביטל את השאלתו לוויאריאל ודיבר במרומז שהסיבה לעזיבה הייתה קשורה גם להיותו ישראלי. אפילו ברמת הנבחרות קיבלנו את אירלנד, שפנתה לאופ"א בכוונה להשעות אותנו מהכדורגל האירופי.

מנור סולומון, צילום: EPA

"הדבר היחיד שאני חושב שהוא בסדר, וזה לא בא במטרה לפגוע בספורטאים, הוא החרמת משחקים. רוצים למחות? אל תגיעו. מה שקרה בוואלטה זה לא מקובל, זו אלימות. אם העולם היה פועל באותה צורה כמו נגד ישראל, היינו אמורים גם לשנוא את ארה"ב והנה אנחנו פה. אסור לערבב ספורט ופוליטיקה".

דני אבדיה עם החולצה הרשמית לאולסטאר, צילום: NBA
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...