הכניסה של NBA לאירופה אמורה להפוך בחודשים הקרובים לאירוע מוגמר. התאריך המיועד, אוקטובר 2027, מרגיש רחוק מהמציאות, והקומישינר אדם סילבר התייחס לכך שעוד ישנה דרך ארוכה לקראת ההקמה, כמו גם בכל הנוגע להידברות עם היורוליג.
לחלק א' של הראיון, בו טייטום התייחס לדני אבדיה, לחצו כאן>>
באוקטובר האחרון סגנו של סילבר, מארק טייטום, אמר ל"היום" כי לפחות כרגע ישראל לא נמצאת בשלב הראשוני של הליגה החדשה והקבוצות הישראליות, נכון לשלב הזה, ימשיכו לשחק במפעלי פיב"א והיורוליג השונים עד אשר תתקבל החלטה.
בחלק השני של הראיון הבלעדי ל"היום" ול"עולם הכדורסל", הזכרתי לטייטום על השיחה שלנו לפני ארבעה חודשים וניסיתי להבין האם משהו השתנה בגישה בתקופה הזו: "ישראל היא שוק חשוב מאוד באירופה, יש לה היסטוריה חזקה של כדורסל עם מותג גדול כמו מכבי תל אביב, שהייתה קבוצה עוצמתית ביורוליג. אין לי ספק שבשלב מסוים לישראל תהיה קבוצה קבועה ב-NBA אירופה".
"יש ליורוליג הזדמנות"
בנוסף, טייטום התייחס למשא ומתן שמתנהל מול היורוליג: "אנחנו מדברים עם צ'וס בואנו (מנכ"ל היורוליג החדש ) ועדיין מלאי תקווה שנוכל לקיים ולצלוח את השיחות הללו עם היורוליג. פוטנציאלית, יש עבורם הזדמנות להיות חלק מהליגה הזו".
משלבי ההתחלה של הקמת הפרויקט, הקבוצות הישראליות דנו באפשרות להצטרף למיזם החדש שצפוי להיות שובר שוויון מבחינה שיווקית ותדמיתית. מי שהגדילה לעשות היא הפועל ירושלים, שיצאה באוקטובר האחרון למשחק אימון בניו יורק מול ברוקלין נטס על מנת לחזק את המותג שלה בארצות הברית.
משפחת אדלסון היא הבעלים של דאלאס מאבריקס והפועל ירושלים. כמה אתם מדברים על השתלבות של הקבוצה הישראלית במפעל החדש?
"אני מכיר את מתן אדלסון ודיברנו על כך מספר פעמים, כמו גם עם אחרות, לגבי אפשרות להחזיק קבוצה בישראל. יש הרבה עניין מהרבה גורמים שונים בכדורסל הישראלי".

