"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ארה"ב דרשה שיוסגר אליה: שחקן נבחרת רוסיה שוחרר בחילופי שבויים
דניל קאסאטקין בן ה-26 הוחזק בכלא הצרפתי בהוראת האמריקנים במשך שישה חודשים בחשד למעורבות במתקפת סייבר • ארצות הברית דרשה את הסגרתו, אבל הוא חזר למולדתו תמורת המדען הצרפתי לורן וינטייה • קבוצתו מליגת ה-VTB: "מצפים לראות אותו באימונים כשיהיה מוכן"
דניל קאסאטקין. צילום: FIBA

ארה"ב דרשה שיוסגר אליה: שחקן נבחרת רוסיה שוחרר בחילופי שבויים

דניל קאסאטקין בן ה-26 הוחזק בכלא הצרפתי בהוראת האמריקנים במשך שישה חודשים בחשד למעורבות במתקפת סייבר • ארצות הברית דרשה את הסגרתו, אבל הוא חזר למולדתו תמורת המדען הצרפתי לורן וינטייה • קבוצתו מליגת ה-VTB: "מצפים לראות אותו באימונים כשיהיה מוכן"

אבי רויזמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחרי שישה חודשים בבית הכלא הצרפתי, שוחרר אתמול (חמישי)הכדורסלן הרוסידניל קאסאטקין, במסגרת עסקת חילופי שבויים. שחקן קבוצת MBA מליגת ה-VTB והנבחרת המקומית נעצר בקיץ על ידי הרשויות בשדה התעופהשארל דה גולבפריז, זאת בעקבות חשד למעורבות במתקפת סייבר.

קאסאטקין נעצר על ידי הצרפתים בהוראת ארצות הברית. הוא טען כי היה קורבן לאחר שרכש מחשב מפושע סייבר, בעת ששיחק בליגת המכללות בעונת 2018/19. מקורביו ברוסיה טענו כי "אין לו את הידע והכישורים לבצע את הפשעים שהואשם בהם". למרות זאת, בית המשפט בצרפת החליט להסגיר אותו לאמריקנים, ואז הגיעה תפנית.

דיפולמטים וסוכנויות מודיעין רוסיות התערבו וניהלו משא ומתן על שחרורו ולבסוף הגיעו להסדר מול הצרפתים: קאסאטקין יוחזר לרוסיה ובתמורה ישוחרר המדען לורן וינטייה, צרפתי בן 50 שעבד בארגון שווייצרי לא ממשלתי ל"דיאלוג הומינטרי", אשר נידון לשלוש שנות מאסר במוסקבה באשמת איסוף מידע צבאי.

לורן וינטייה, צילום: AFP

במסגרת ההסכם קאסאטקין ו-וינטייה קיבלו חנינה וחזרו כל אחד למולדתו. "שחרורו של דניל הן ללא ספק החדשות הטובות של השנה החדשה וכנראה גם של הישנה", בירך מנכ"ל איגוד הכדורסל הרוסי ולדימיר דיאצ'וק. "זה נשמע כמו נס בהתחשב בתחזיות ובהחלטות, תודה לכל המעורבים בשחרורו וחזרתו".

קאסאטקין היה שחקן פעיל בקבוצת MBA ממוסקבה בעת שנעצר בפריז, אך כעת עתידו המקצועי לא ברור, כשהוא חצי שנה לא התאמן או שיחק כדורסל. עם זאת, מנכ"ל הקבוצה איגור קוצ'ריאן אמר בראיון לכלי התקשורת: "כולנו שמחים בשבילו ומצפים לראות אותו באימונים ברגע שהוא יהיה מוכן".

קאסאטקין שיחק עונה אחת בפן סטייט ובשלוש העונות הקודמות בילה בליגת ה-VTBוהפך לשחקן מוביל. בעונה שעברה העמיד ממוצעים של 6.1 נקודות, 2.6 אסיסטים ו-2.2 ריבאונדים. הוא לבש את מדי הנבחרות הצעירות של רוסיה ומשחקו האחרון היה ב-19 באפריל במסגרת פליי אין ליגת ה-VTB. האם יחזור לשחק?

דניל קאסאטקין נוחת ברוסיה לאחר שחרורו, צילום: Russia-1 TV channel via AP

אגב, זו לא הפעם הראשונה בה רוסיה מבצעת עסקת חילופי שבויים במעורבות שחקני כדורסל. בשנת 2022 כוכבת ה-WNBA האמריקנית, בריטני גריינר, שנידונה לתשע שנות מאסר בגין הברחת סמים,שוחררה תמורת איש העסקים ויקטור בוטשהיה כלוא בארה"ב. גריינר, האלופה האולימפית שלוש פעמים, חזרה לקריירת הכדורסל.

בריטני גריינר, צילום: USA TODAY Sports
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...