"יש משהו באולם של ניו אורלינס פליקנס שגורם לדני אבדיה להרגיש כמו וורדל (שמו האמצעי של סטפן קרי)". את המשפט הזה אמר גאריק ראטלר, עיתונאי המסקר על הפליקנס, אחרי שהישראלי צלף הלילה (בין שישי לשבת) 34 נקודות והוביל את פורטלנד טרייל בלייזרס ל-109:122 בחוץ. עם 11 אסיסטים ו-7 ריבאונדים, הוא גם לא היה מאוד רחוק מעוד טריפל דאבל בעונה האדירה שלו.
הטענה של ראטלר אינה מופרכת. לפני כשנתיים באותו האולם בדיוק הוא קבע את שיא הקריירה שלו, 43 נקודות, במדי וושינגטון וויזארדס. ב-2024 דני היה כישרון שמנצל סגל חלש באחת הקבוצות הגרועות בליגה כדי להתפתח. לעומת זאת, במשחק הראשון שלו ב-2026 אנחנו עדים לדני אחר – מועמד לאולסטאר, וכוכב של קבוצה שנאבקת על מקום בפלייאין במערב החזק.
אבדיה קבע הלילה שיא עונתי של 23 נקודות במחצית הראשונה, ולמרות שקצב הקליעה דעך מעט במחצית השנייה – לאף אחד לא היה ספק מי היה השחקן הכי טוב על המגרש. "דני מייצר כל כך הרבה כוח כבידה סביבו וזה מייצר זריקות לשחקנים אחרים", אמר מאמנו טיאגו ספליטר בסיום, "זה חלק משמעותי מהקבוצה שלנו".
"דני הוא 'ראש הנחש' שלנו כרגע ועושה מהלכים גדולים כל העונה", אמר עליו קיילב לאב, הרוקי שהפך בגלל הפציעות לשחקן משמעותי וקלע הלילה 22 נקודות. הישראלי עצמו די הצטנע, התייחס לכך שהיה קרוב לטריפל דאבל והחמיא לחברים בסיום: "אני לא מסתכל על הסטטיסטיקה, אני משחק אגרסיבי, מנסה לתקוף את הסל ולייצר מהלכים לאחרים. כולם עשו היום עבודה טובה, מהשחקן הראשון ועד האחרון".
מעבר לקליעה (10 מ-19 מהשדה, 3 מ-5 משלוש, 11 מ-14 מהעונשין), דני ממשיך לקבע את עצמו בספרי השיאים של הטרייל בלייזרס. על אף שהוא רק בעונתו השנייה במועדון, בהיסטוריה של פורטלנד יש רק שלושה שחקנים עם יותר הופעות של 30 נקודות ו-10 אסיסטים.
בחשבון הרשמי של הקבוצה ניצלו את הקבוצה כדי לעודד את הגולשים להמשיך ולהצביע לו למשחק האולסטאר, כאשר גולשים ויוצרי תוכן שאוהדים את הקבוצה טוענים שהוא יכול להגיע לא רק למשחק הכוכבים, אלא גם חושבים שהוא מסוגל להיבחר לחמישייה השלישית של העונה כשתסתיים. כל עוד פורטלנד תישאר סביב המקום העשירי במערב הסיכויים לכך לא יהיו גדולים, אבל בצל הפציעות המרובות, יש לו חלק משמעותי בכך שהקבוצה עדיין בתמונת הפלייאין ולא מדורגת נמוך יותר.
Deni Avdija has been making BIG-TIME plays 👏@xfinity | Quote of the Night pic.twitter.com/0xb1W6B0s3
— Portland Trail Blazers (@trailblazers) January 3, 2026
Deni Avdija deserves All-NBA 3rd team and I don’t think that’s that hot of a take
— RIPCITYY🌹 (@shaesharpeshow) January 3, 2026
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוSomething about this arena makes Deni Avdija feel like Wardell.
— Garrick Rattler (@Garrick_Rattler) January 3, 2026

