דני אבדיה ופורטלנד טרייל בלייזרס נעצרו הבוקר (שלישי) אחרי שלושה ניצחונות רצופים והפסידו 110:102 לדטרויט פיסטונס. הכוכב הישראלי היה קרוב לטריפל דאבל עם 18 נקודות, 9 אסיסטים ו-8 ריבאונדים, אבל התקשה מול ההגנה הקשוחה של היריבה וקלע ב-4/12 מהשדה ו-9/15 מהקו.
עם 9 האסיסטים הלילה ויחס אסיסטים-איבודים (AST/TO Ratio) חיובי, אבדיה ממשיך לבסס את מעמדו כ"פוינט-פורוורד" (Point Forward) מוביל. נתונים אלו ממקמים אותו במשבצת דומה לשחקנים כמו סקוטי בארנס (טורונטו) או ג'וש גידי (שיקגו), שמנהלים את המשחק מעמדות הפורוורד.
שש ההחטאות מהעונשין היו הנתון הכי גרוע של אבדיה מאז שקלע 8/14 מול סן אנטוניו ספרס בסוף נובמבר. הפעם הוא החטיא שתי זריקות קריטיות בקלאץ' וגם ראה החלטת שיפוט שנויה במחלוקת, כשאחרי צ'אלנג' מוצלח על עבירה שנשרקה תחילה לחובתו, הוענק כדור ביניים, אותו הפכה דטרויט לסל קריטי.
החטאות העונשין (9/15) פגעו משמעותית במדד ה-True Shooting (TS%) של אבדיה במשחק זה, מדד המשקלל את יעילות הקליעה הכוללת. זהו נתון חריג במיוחד לאור העובדה שאבדיה מדייק ב-80.5% מהזריקות שלו העונה מקו העונשין.
גם הפעם הייתה ביקורת סביב כמות השריקות שאבדיה מקבל ושון מרפי, כתב שמסקר את דטרויט, כתב: "אבדיה הוא 'סחטן העבירות' שהאנשים אומרים על שיי גילג'ס אלכסנדר, שמח שלא אצטרך יותר לצפות במשחקי כדורסל של אבדיה העונה". אבדיה מהמובילים העונה ב-NBA בזריקות עונשין ומדייק ב-81.6%.
בפורטלנד סימנו את ריבאונד ההתקפה והאחוזים מהקו בתור הסיבות להפסד. "שתי קבוצות ריבאונד ההתקפה הטובות ב-NBA נפגשו על אותו מגרש והתוצאה הייתה 9:22 לדטרויט, הבלייזרס ניצחו בקרב על זריקות העונשין (29/43 לעומת 15/24), אבל הפסידו במשחק", סיכמו ב-"Blazer's edge".


