היורוליג הודיעה היום (שני) כי בעקבות הפרה של החוקים הפיננסיים של המפעל, היא השיתה על מונאקו עונש האוסר על רישום שחקנים ומאמנים חדשים. העונש החמור נכנס לתוקף באופן מיידי ועד להודעה חדשה.
לפי ההודעה, ההפרות נוגעות לאיחור בתשלומים, אי מסירת מסמכים נדרשים והיעדר שיתוף פעולה. ב"באסקטניוז" דווח שהנושא שבמוקד הענישה נוגע לעמלות סוכנים - סוגיה שבמועדון מצפים שתיפתר בימים הקרובים. גם אם הדבר אכן ייפתר בקרוב, בינתיים העונש כבר בתוקף כך שעד להודעה חדשה סגנית אלופת המפעל לא תוכל להתחזק.
נדמה כי העונש שהושת על הקבוצה מהנסיכות הוא רק השלב הראשון מבחינת היורוליג. בהודעה נכתב כי העונש הזה הוא צעד זמני, עד שתהיה החלטה סופית של הפאנל הפיננסי של היורוליג בנושא.
מונאקו גברה ביום חמישי 107:112 על מכבי תל אביב בהארכה. הניצחון העלה אותה למאזן 3:6 והציב אותה במקום החמישי ביורוליג אחרי תשעה מחזורים. בליגה הצרפתית מחזיקה מונאקו במאזן 1:6.


