הטרייד בו דאלאס מאבריקס העבירה את לוקה דונצ'יץ' ללוס אנג'לס לייקרס תמורת אנתוני דייוויס הגיע כרעם ביום בהיר עבור אוהדי הכדורסל בעולם, ונחשב לאחד הטריידים המדהימים והפתיעים בתולדות ה-NBA. לפי כתבה שפורסמה לאחרונה באתר 'Forward' האמריקני, העסקה הייתה קרובה ליפול - בגלל שמירת שבת.
לפי הכתבה, ספר חדש בשם "סוף הוליוודי: החלומות והדרמה של לברון לייקרס", שנכתב על ידי העיתונאי היהודי ירון ויצמן, חושף תקלה מפתיעה במיוחד שכמעט ופוצצה את העסקה.
לפי ויצמן, עסקת הענק דרשה סודיות מוחלטת, והיא נוהלה באופן חשאי הרחק מעיני התקשורת. הג'נרל מנג'ר של דאלאס, ניקו הריסון, שיתף רק את מקבילו בלייקרס, רוב פלינקה, וזה עדכן אך ורק את הבעלים, ג’יני באס. עד ליל שישי, ה-31 בינואר.
כל התנאים כבר היו קיימים, אך מסיבות של תקרת שכר היה צורך להשלים עסקה נפרדת עם יוטה ג’אז, שכללה את פאטי מילס. לפי חוקי הליגה, סוכנו של השחקן, סטיבן היומן, נדרש לאשר כי לא סוכם על חוזה עתידי - אך בשל כך שהוא שומר שבת, לא ניתן היה ליצור עמו קשר.
"כל הצדדים נאלצו להמתין עד שעה לאחר צאת השבת", כתב ויצמן. "בינתיים, פלינקה והריסון הסכימו לשמור את הפרטים בסוד. אף אחד מהם לא רצה להסתכן בדליפה".
לו העסקה הייתה דולפת, מעריך ויצמן, היא ככל הנראה הייתה קורסת, מכיוון שאוהדי דאלאס היו מתפרעים, קבוצות אחרות היו נכנסות לתמונה, וסוכנו של דונצ’יץ’ היה עשוי לדרוש יעד אחר.

