בעוד שנתיים זה יתחיל: כך תיראה NBA אירופה
המנהל הכללי של ה-NBA לענייני אירופה והמזרח התיכון, ג'ורג' אייזבזוגלו, חשף כי ההתחלה המוקדמת ביותר של הליגה המתוכננת ביבשת הישנה היא באוקטובר 2027 והרחיב על הפורמט המתוכנן: "קל לאנשים להבין את זה, אנחנו רוצים סיפורי אגדות כמו לסטר מ-2016"
,עודכן
0השמעה
ההמתנה הגדולה לקראת הגעתה הצפויה של ה-NBAלאירופה והקמת ליגה חדשה שתתחרה ביורוליגתימשך לפחות עוד שנתיים, כך אמר המנהל הכללי של ה-NBA באירופה ובמזרח התיכון, ג'ורג' אייבזוגלו, בראיון ל"ל'אקיפ" הצרפתי. כעת עדיין לא ברור מי תהיינה הקבוצות שישתתפו, אך ידוע כי גם ברצלונה וגם ריאל מדריד שוקלות ברצינות את הנושא, כמו גם פנרבחצ'ה הטורקית, ושקבוצות כדורגל כמו מנצ'סטר סיטי ופ.ס.ז' כבר עובדות על הקמת מועדוני כדורסל על מנת להשתתף בפרויקט.
אייבזוגלו פירט גם על הפורמט המתוכנן: "אנחנו רוצים שזו תהיה תחרות חצי פתוחה - 12 קבוצות עם רישיון קבוע ועוד 4 מתחלפות שיעלו דרך תחרויות שונות, כאשר הדרך המרכזית להעפיל היא מליגת האלופות של פיב"א. ההתחלה המוקדמת ביותר האפשרית היא באוקטובר 2027".
אל תחמיצו: הדיווחים, הניתוחים והסיפורים - הכל מחכה לכם עכשיו בעמוד הספורט של "ישראל היום" - לחצו כאן
ה-NBA מכריזה על קידום הליגה באירופה / רויטרס
בנוסף, סיפר גם על הפורמט עצמו: "אנחנו שואפים שזה יהיה כמו ליגה, בה כל הקבוצות פוגשות אחת את השנייה ואז עוברים לפלייאוף וגמר, אנחנו עדיין בוחנים את זה. נעשה את זה בהתאם לשיטה האירופית, מה שיאפשר לקבוצות להשתתף גם בליגות המקומיות שלהן.
"אנחנו רוצים ליצור פירמידה, בדומה לפורמט שקורה בכדורגל בליגת האלופות. קל לאנשים להבין את זה והיא מתגמלת הצלחה. אנחנו רוצים לאפשר לאנשים ולקבוצות לחלום ולייצר סיפורי אגדות, כמו לסטר בפרמייר ליג ב-2016" הוסיף אייבזוגלו.
גם הקבוצות הישראליות פועלות במרץ על מנת להיכנס ל-NBA אירופה, שנחשב לפרויקט המסקרן והנוצץ של היבשת שעשוי להכניס לקבוצות המשתתפות כמות משמעותית של כסף.עופר ינאיסיפר בפודקאסט כי הוא חושב שמדובר בעונה האחרונה של היורוליגבפורמט הנוכחי, בעוד גל מקל סיפרבראיון לנדב דימנד ב"ישראל היום"על העבודה מאחורי הקלעים שהפועל ירושלים עושה כדי לקדם את מעמדה באירופה לקראת ההגעה של ה-NBA.

