ברנדון פול, ששיחק בעבר ביורוליג במדי אנדולו אפס ובאולימפיאקוס, אליה הביא אותו דייויד בלאט, ממשיך בקריירת הכדורסל המצליחה שלו גם בגיל 34 כשהוא מככב בצרפת, אבל לצד זאת הוא משלב מקצוע חדש בתור סטנדאפיסט.
"עשיתי כבר 4-5 הופעות מאז שהגעתי לצרפת", הוא סיפר לאחרונה. "היה לי קהל של 100 איש והייתי לחוץ יותר מאי פעם בחיי, הרבה יותר מכל משחק כדורסל או מכל מבחן בבית הספר או במכללה. אבל למרות שזה היה מלחיץ, החוויה הייתה מרגשת לא פחות".
את מופע הסטנד אפ הראשון שלו הוא ערך בקיץ 2022 בשיקגו ומאז התאהב ברעיון ופיתח אותו לקריירה קטנה במקביל לכדורסל. "תמיד צפיתי בסטנד אפ, רציתי להצחיק אנשים וגיליתי שאני טוב בלספר סיפורים, אז יום אחד החלטתי לעשות זאת בפומבי", הוא שיתף.
פול המשיך: "זה הרבה יותר מלחיץ מלשחק כדורסל מול 5,000 איש. כדורסל נמצא בתוכי, אני משחק כל חיי, אבל סטנד אפ זה קשה, אתה צריך להיות מהיר, שנון וחד, כי אתה עלול למצוא את עצמך במצבים קשים עם הקהל. לא כולם צוחקים על הכול והם יכולים להיות גסי רוח, אתה צריך להיות מוכן להגיב לכל סיטואציה".
את ההופעות שלו הוא נוהג לפתוח עם המשפט הבא: "אני לא באמת קומיקאי, אני כדורסלן מקצוען, אז אם הבדיחות שלי לא יצחיקו אתכם זה לא כל כך יפריע לי". הוא סיפר: "בהופעות שלי בפריז הקהל היה מגוון ושמחתי להצחיק אותם, אני גאה בזה".
למרות התשוקה לסטנד אפ פול עדיין מציב את הכדורסל בראש סדר העדיפויות וכיום הוא משחק בשאלון הצרפתית: "זו הקריירה האמיתית שלי ואני מתכונן אליה בהתאם. הרבה יותר מתסכל אותי לשחק גרוע מאשר לספר בדיחה שלא תעבוד".
במשחק הראשון של הפלייאוף מול וילרבאן הוא כיכב עם 28 נקודות, אבל לצערו זה לא הספיק ושאלון הפסידה והודחה בסיבוב הראשון. בגיל 34 יש לו עבר מפואר והוא שיחק גם בחובנטוד בדאלונה, אולם, בודוצ'נוסט, בורג אן ברס ועוד ובשנים האחרונות כיכב ביורוקאפ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
