"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אולימפיאקוס ופנאתינייקוס סוערות אחרי "האליפות הכי מלוכלכת בהיסטוריה של יוון"

בתום סדרת גמר סוערת ביותר, האדומים הניפו צלחת עם 1:3 על החבורה של ארגין עתמאן • דימיטריס יאנאקופולוס תקף את היריבה ואת בעליה, והמאמן הטורקי שלח עקיצה לשחקני ואוהדי היריבה • וגם: הווידוי המפתיע של יורגוס ברצוקאס אחרי ההישג

,עודכן
0השמעה
שחקני אולימפיאקוס. צילום: EPA

אולימפיאקוספיראוס היא שוב אלופת יוון לעונת 2024/25, לאחר שניצחה אתפנאתינייקוס71:85 במשחק מספר 4 בסדרת הגמר והשיגה 1:3 בסדרה. האדומים חגגו אליפות 16 בתולדותיהם, במשחק שבו שלטו כמעט לכל אורכו – גם ללא כוכב הקבוצה סשה וזנקוב, שנפצע בקרסולו ולא חזר.

שאקיל מקיסיק הוביל את אולימפיאקוס עם 20 נקודות. טיילר דורסי הוסיף 17, וניקולה מילוטינוב רשם דאבל-דאבל של 11 נקודות ו-10 ריבאונדים. את פנאתינייקוס הוביל קנדריק נאן עם 18 נקודות.

כזכור, מדובר באחת הסדרות הסוערות בתולודת יוון, כאשרהמשחק השלישי בסדרה נדחה אחרי אירועי אלימות במשחק השני.

קנדריק נאן ואיוון פורנייה,צילום: EPA

"זו האליפות הכי מלוכלכת בתולדות אולימפיאקוס"

דימיטריס יאנאקופולוס, בעלי פנאתינייקוס, התייחס בזעם לזכייה של אולימפיאקוס באליפות יוון, ופרסם תגובה פומבית שבה כינה את התואר שקטפה היריבה "האליפות הכי מלוכלכת בהיסטוריה". האחים אנגלופולוס, בעלי אולימפיאקוס, הצהירו לאחר הזכייה שמדובר באחת האליפויות החשובות וה"גבריות" בתולדות המועדון – ויאנאקופולוס לא נשאר אדיש.

"‏שמעתי שאומרים שזו האליפות הכי גברית שהם זכו בה אי פעם... אני אומר שזו האליפות הכי מלוכלכת שהם זכו בה אי פעם!" הדגיש יאנאקופולוס, והוסיף: "ואני חושב ש-95% מהעם ביוון מסכים איתי".

כזכור, במהלך הסדרה, הבעלים השנוי במחלוקת של פאו איבד את השעתונות והרחק מהמשחק השני אחרי שהסתבך עם השוטרים המקומיים והתעמת עם האוהדים של אולימפיאקוס.

דימיטריס יאנאקופולוס,צילום: EPA

אין יוונים באולימפיאקוס

גם המאמן של פנאתינייקוס, ארגין עתמאן, מצא דרך לעקוץ את היריבה שניצחה ואת אוהדיה. "אני אוהב את יוון. ראיתי הרבה אנשים עם דגלים יווניים ביציע, אבל כמה שחקנים יוונים משחקים באולימפיאקוס?" תהה עתמאן ואמר: "רק אחד".

"כולם שחקנים מזויפים: תומאס ווקאפ, סשה וזנקוב, טיילר דורסי... בפנאתינייקוס יש לנו את כל השחקנים היוונים החשובים. קוסטאס סלוקאס, דינוס מיטוגלו, יאניס פאפאפטרו".

Ergin Ataman: I love Greece. I saw many people with Greek flags. How many Greek players play in Olympiacos? Only one. All fake [Greek] players: Walkup, Vezenkov, Dorsey...

At Panathinaikos we have all Greek players, main players. Sloukas, Mitoglou, Papapetrou..pic.twitter.com/1ruBJsyOfS

— Antonis Stroggylakis (@AStroggylakis)June 8, 2025

יורגוס ברצוקאס חשף: שקלתי לעזוב

מאמן אולימפיאקוס פיראוס, יורגוס ברצוקאס, התקשה להסתיר את ההתרגשות לאחר שהוביל את המועדון לאליפות יוון – בדיוק בשנת ה-100 להיווסדו. היה זה תואר שסיכם עונה ארוכה, סוערת ומלאת תהפוכות.

מאחורי הקלעים של החגיגות, חשף המאמן הוותיק כי בשלב מסוים במהלך העונה, שקל ברצינות לעזוב את הקבוצה. "‏תמיד עמדתי על כך שהמועדון יהיה מאוחד. זו הייתה בעיניי עדיפות עליונה, גם אם זה בא עם נזק משני. כדורסל זה ספורט של ביחד – כולם משחקים, כולם תורמים", אמר המאמן.

"אם יש אפילו חוליה אחת חלשה, מישהו שמכניס פילוג – אין לו מקום בקבוצה. ושאלתי את עצמי, באמת: האם אני הוא זה שמפר את האחדות הזו? באופן כן לגמרי, שקלתי האם עליי להמשיך באולימפיאקוס. אם אני זה שגורם לאי-אחדות, אז אני צריך ללכת".

יורגוס ברצוקאס,צילום: EPA

ברצוקאס התייחס גם לתגובות המעורבות מהקהל – ביקורת ברשתות מול תמיכה מהיציעים – אך בחר להתרכז במורשת הקבוצתית. "‏התגובות היו מה שהיו. אבל מה ששימח אותי הכי הרבה זו האליפות של אולימפיאקוס. אנחנו רק עוברים כאן – אנחנו חיילים. מי שנשאר הם הבעלים, שממשיכים להילחם על מה שנכון, גם כששכל הישר מותקף. אני שמח בשבילם".

"סגלים גדולים תמיד מביאים איתם מתח, תלונות, קצת שליליות. אבל השנה היינו זקוקים לכל אחד. שני הרכזים המרכזיים שלנו, ויליאמס-גוס ו-ווקאפ, שניהם התמודדו עם בעיות. הקבוצה הצליחה בזכות העומק והשחקנים שנכנסו לתמונה כשצריך היה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
אולימפיאקוס חוגגת אליפות,צילום: EPA
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר