"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הנקמה של סטף קרי: על היריבות בין מינסוטה לגולדן סטייט
הגארד מול הקבוצה שוויתרה עליו פעמיים, קבלת הפנים העוינת לג'ימי באטלר והחניקה של דריימונד גרין • הטימברוולבס והווריורס מעולם לא נפגשו בפלייאוף עד היום, אך בכל זאת יש לא מעט דם רע בין המעורבים
סטף קרי, אנתוני אדוארדס. צילום: AFP, EPA
הלילה ב-4:30: משחק 1 בחצי גמר המערב

הנקמה של סטף קרי: על היריבות בין מינסוטה לגולדן סטייט

הגארד מול הקבוצה שוויתרה עליו פעמיים, קבלת הפנים העוינת לג'ימי באטלר והחניקה של דריימונד גרין • הטימברוולבס והווריורס מעולם לא נפגשו בפלייאוף עד היום, אך בכל זאת יש לא מעט דם רע בין המעורבים

גיא צוק
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הסיבוב השני של פלייאוףה-NBAנפתח בסערה, עם ניצחונות חוץ של אינדיאנה, ניו יורק ודנבר. הסדרה הרביעית בשלב זה תצא לדרך הלילה (בין שלישי לרביעי, 4:30) כאשר מינסוטה טימברוולבס תארח את גולדן סטייט ווריורס בחצי גמר המערב. רבים מצפים לסדרה הזו בעיקר מכיוון שהיא תפגיש לראשונה בפלייאוף בין סטף קרי, מהאגדות הגדולות של הדור האחרון בליגה, לבין אנתוני אדוארדס, שמסתמן כפנים של ה-NBA בעתיד ואולי כבר גם בהווה. הסדרה הזו טומנת בחובה מספר קווי עלילה מסקרנים, שחלקם הולכים אחורה בזמן למעלה מעשור וחצי.

הקבוצה שוויתרה על סטף קרי - פעמיים

אחת הטעויות הגדולות בדראפט ב-20 השנים האחרונות הייתה הוויתור של מינסוטה עלסטף קריב-2009. הוולבס החזיקו בבחירה החמישית והשישית, ולא רק שהם העדיפו בשחקנים אחרים על פני קרי ששמו עוד היה על הלוח, אלא הם בחרו בשני רכזים.

במקום החמישי נבחר ריקי רוביו, הרכז הספרדי שרשם קריירה נאה ב-NBA, אך מעולם לא הפך לכוכב גדול. הבחירה השישית הייתה גרועה הרבה יותר. הזאבים לקחו שם את ג'וני פלין, שהחזיק מעמד בליגה ארבע עונות בלבד וערך 163 הופעות בסך הכל. גולדן סטייט נהנתה מההפקר, בחרה בקרי במקום השביעי - והשאר היסטוריה.

16 שנה אחרי אותו הדראפט, קרי פוגש את הוולבס בפלייאוף לראשונה. למעשה, זו הפעם הראשונה ששני המועדונים נפגשים בפלייאוף. הרבה מים זרמו בנהר מאז אותו הערב, אבל קרי אולי עדיין יזכור בתת מודע את העובדה שמדובר באותו המועדון שוויתר עליו פעמיים.

הדם הרע בין ג'ימי באטלר ומינסוטה

ג'ימי באטלר שיחק במינסוטה פחות משנה וחצי, ואחרי שסחב את הקבוצה שלו לפלייאוף ראשון מזה 14 שנה ב-2018, בתחילת העונה הבאה הוא כבר מאס בחבריו. במהלך אימון באטלר קילל את חבריו לקבוצה קארל אנתוני טאונס ואנדרו וויגינס ואת המאמן טום ת'יבודו, וקרא לצמד השחקנים "רכים".

מינסוטההבינה שעם האווירה המתוחה הזו אי אפשר להמשיך זמן רב, ושלחה את באטלר בטרייד לפילדלפיה עשרה משחקים לתוך העונה. כמו במקרה של קרי, גם כאן עבר זמן רב ו"גיבורי" הסיפור - טאונס, וויגינס ות'יבודו - כבר מזמן לא בקבוצה. עם זאת, מי שכנראה לא ישכחו לבאטלר את אותה הפרשה הם אוהדי מינסוטה, שעשויים להכין לבאטלר קבלת פנים עוינת משהו.

ג'ימי באטלר, צילום: Getty Images via AFP

החניקה של דריימונד גרין

אם יש שערורייה כלשהי ב-NBA, סיכוי לא רעשדריימונד גריןמעורב בה. במשחק בין גולדן סטייט למינסוטה בנובמבר 2023, גרין חנק את רודי גובר בקטטה בין שחקני שתי הקבוצות, מה שגרר עונש השעיה מחמישה משחקים.

מי שנעדר מאותו המשחק הוא קרי, וגובר חושב שיש לכך השפעה על ההתנהגות של גרין: "הוא לא רוצה לשחק כשסטף לא נמצא, אז הוא עושה הכל כדי להיות מורחק. הוא מתנהג כמו ליצן".

בסרטון שפורסם לפני שנתיים והפך כעת לרלוונטי מתמיד, אנתוני אדוארדס נשאל על המטרות שלו לאותה העונה והשיב: "אני רוצה להגיע רחוק יותר בפלייאוף ורוצה לפגוש את הווריורס, מתי שזה לא יהיה. למה? בגלל הטראש טוק של דריימונד, זו הסיבה היחידה".

גובר וגרין ייפגשו החל מהלילה בפלייאוף לראשונה בקריירה, וסביר להניח שאין אהבה גדולה ביניהם. האם גרין יאבד את העשתונות ויבצע אקט אלים במהלך הסדרה? ימים יגידו, אבל לאור ההיסטוריה הבעייתית שלו, אי אפשר לשלול את האופציה הזו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
דריימונד גרין, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...