לברון ג'יימס ולוס אנג'לס לייקרס פתחו הלילה (בין שבת לראשון) את פלייאוף ה-NBA ברגל שמאל עם הפסד 117:95 למינסוטה טימברוולבס. המלך אמנם סיים עם 19 נק' בסך הכל (8/18 מהשדה), אבל ברבע הראשון רשם שיא שלילי עבורו עם 0 נק', 0 ריב' ו-0 אסיסטים. זו הפעם הראשונה שלברון לא קולע ברבע ראשון של משחק פלייאוף.
"זאת בעיטה בתחת", אמרו בסיום פול פירס והפרשן קירק גולדסברי. בארה"ב התייחסו לכך שכל שחקני הלייקרס שאינם לוקה דונצ'יץ' קלעו ב-10 מ-31 מהשלוש, והביעו ביקורת על לברון ג'יימס שפתח ב-1 מ-7 מהשדה. הזאבים קלעו 21 שלשות ב-50%.
ג'יימס אמר בסיום: "שהלייקרס צריכים לעשות עבודה טובה יותר של בלשלוט על הדברים הניתנים לשליטה כמו הגנת שלשות והגנת המעבר". מג'יק ג'ונסון טען אחרי המשחק שמדובר ב"אחת ההופעות הגרועות של הלייקרס העונה". כוכב העבר הסביר: "הם שיחקו בלי אנרגיה, זה נראה היה משחק בעונה הסדירה".
אגב, לפני המשחק, הלייקרס סומנו כפייבוריטים לזכות בסדרה, אלא שהסיכויים שלהם בסוכנויות ההימורים ירדו כעת ל-44% אחרי ההפסד הראשון. "ג'יי ג'יי רדיק עשה עבודה מצוינת לאורך העונה", כתב מג'יק, "אבל הוא לא הכין את הלייקרס טוב למשחק הזה. הם שיחקו 1 על 1 בהתקפה, היו תקועים ולא עשו שום התאמה נדרשת".