גמר היורוליג הערב (ראשון, 21:30) בקלן ילווה בשני מאפיינים ברורים: הראשון- אף אחת מהפיינליסטיות לא התגנבה למשחק המכריע, אנאדולו אפס וברצלונה הן שתי הקבוצות הכי חזקות ביבשת. השני- זה אמור להיות קרב מרתק בין ההגנה הטובה ביורוליג להתקפה הטובה ביותר. קרב סגנונות.
אנאדולו אפס. אם יש מגיע בספורט, אז הטורקים ינצחו הערב. הם ראויים לכך בגלל הכדורסל הכי יפה באירופה, שאותו הם מציגים כבר שלוש שנים. מגיע לאנאדולו לקחת את מה שנמנע ממנה בעונה שעברה - היא הובילה בגדול את הטבלה תוך הצגת עליונות ברורה, עד שהיורוליג הופסק בגלל הקורונה.
זאת אמורה להיות שושלת שהופכת להיות אחת הגדולות שאירופה ראתה. במשך שלוש עונות קורה דבר נדיר במועדון עם עשרה שחקנים שממשיכים לאורך כל התקופה. זה יוצר הרמוניה נדירה, סוג של מכונת כדורסל. המאמן ארגין עתאמאן בנה את זה ומנצח על תזמורת. השושלת הזו תקבל חותמת של ממש רק אם תזכה בגביע. זו גם ההזדמנות האחרונה שלה. בעונה הבאה היא תתפרק, חלקית. ואסילייה מיצ'יץ' יעבור לאן.בי.אי וחלק מהשחקנים יצטרכו לעבור שינוי בגלל גיל מתקדם.
הבעיה הגדולה: הרבע הרביעי. במשחקים האחרונים בפלייאוף, מול ריאל מדריד ובניצחון על צסק"א, אנאדולו הסתבכה בסיום, אחרי שהובילה בהפרשים גדולים. במזל ההסתבכות הזו מול צסק"א מוסקבה בחצי הגמר (86:89) לא עלתה לטורקים ביוקר.
ברצלונה. שארונאס יאסיקביצ'יוס עשוי להפוך לאחד המשפיעים הגדולים אי פעם בכדורסל האירופי. זכייה שלו הערב - והוא משלים דאבל: זכייה כשחקן (ארבע פעמים) וזכייה כמאמן. הדאבל השני יהיה זכייה עם ברצלונה כשחקן וכמאמן. הישגים פנומנליים.
שאראס השחקן הוא ההפך הגמור משאראס המאמן, בכל המובנים. כשחקן הוא היה מאסטר בהתקפה ולא משמעותי בהגנה. כמאמן, ברצלונה שלו היא קודם כל הגנה (הטובה ביורוליג). שאראס השחקן זה כדורסל אטרקטיבי, מהיר ושלשות. ברצלונה של שאראס המאמן זה כדורסל מבוקר, פחות יפה ויותר יעיל, עם קבוצה שזורקת פחות לשלוש. כשחקן לא היה אפשר לשלוט בו, כמאמן הוא שולט בשחקנים ביד רמה, ואבוי למי שימרה את פיו. מעניין איך שאראס השחקן היה מתפקד תחת שאראס המאמן.
הבעיה הגדולה: ניק קלאת'יס. הרכז היווני נפצע בצורה לא פשוטה בקרסולו בניצחון ביום שישי על מילאנו (82:84). אם לא ישחק הערב, זו מכה קשה מאוד. את עמדת הרכז יקבל הצעיר חסר הניסיון לאונרדו בולמארו בן ה־20.

