מספר שעות לפני המשחק הלילה (בין שלישי לרביעי) בין לוס אנג'לס לייקרס לדאלאס מאבריקס, סרטון מעורר מחלוקת של לברון ג'יימס הופץ ברשתות והפך לוויראלי כמה שנראה כמו אקט מחאתי של הכוכב הגדול בדור האחרון בליגת ה-NBA.
בסרטון נראה לברון נכנס בנינוחות למשחק הקולג'ים של בנו, ברוני ג'יימס, במסגרת מכללת USC, בזמן שמתנגן ההמנון, ומתיישב, בזמן ששאר יושבי האולם עומדים. התמונות עוררו את זעמם של הגולשים כמובן ורבים מהם ביקרו את לברון בחוסר כבוד לארה"ב, להמנון ולליגת המכללות. המשחק כזכור היה הראשון של ברוני ג'יימס מאז לקה בדום לב במהלך אימון קבוצתו.
בתוך כך, במשחק המסקרן ביותר הלילה בליגה הטובה בעולם, לברון נכנע ללוקה דונצ'יץ' בקרב נהדר כשהמאבריקס מנצחים בסופו של דבר 125:127. הסלובני רשם עוד ערב נפלא של 33 נקודות ו-17 אסיסטים וקיבל סיוע מטים הארדוויי ג'וניור שסיים עם שיא עונתי של 32 נקודות (5 מ-10 מהשלוש) ודונטה אקסום, שסיפק 26 נקודות.
אצל המפסידה, אנתוני דייויס, שגם נתן מרפק לפניו של דונצ'יץ' בצורה לא מכוונת וגרם לו לדימום סיים עם 37 נקודות ו-11 ריבאונדים, כשלברון תורם 33 נקודות, 9 אסיסטים ו-8 ריבאונדים, אבל זה לא הספיק למחזיקת הגביע הטרייה כדי לנצח בסופו של דבר.



