"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"צריך להשמיד את חמאס": הכירו את מאמן המכללות היהודי שנאבק ברשת נגד ארגון הטרור
למאמן מכללת אורבון ברוס פרל יש קשרים עמוקים עם מדינת ישראל • כשגדל בבוסטון חווה אנטישמיות: "אומרים לך שרצחת את ישו" • בגיל 7 הוא ראה את סבא שלו, ניצול השואה, מסרב לישון מתוך חרדה למדינה במלחמת ששת הימים • והיום הוא מנסה להלחם ברשתות החברתיות "זה טוב נגד רע"

Loading...

שחקניות ושחקני נבחרת ישראל למען החטופים קרדיט: איגוד הכדורסל

"צריך להשמיד את חמאס": הכירו את מאמן המכללות היהודי שנאבק ברשת נגד ארגון הטרור

למאמן מכללת אורבון ברוס פרל יש קשרים עמוקים עם מדינת ישראל • כשגדל בבוסטון חווה אנטישמיות: "אומרים לך שרצחת את ישו" • בגיל 7 הוא ראה את סבא שלו, ניצול השואה, מסרב לישון מתוך חרדה למדינה במלחמת ששת הימים • והיום הוא מנסה להלחם ברשתות החברתיות "זה טוב נגד רע"

מערכת ספורט היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

כשברוס פרל קם בבוקר ה-7/10 בביתו ליד מכללת אורבון שאת קבוצת הכדורסל שלה הוא מאמן, הוא הקדיש 10 דקות לתפילה, כמו בכל בוקר. אך כשפתח את הטלפון מייד לאחר מכן הוא נחרד: "מה שעובר על ישראל אלו זוועות חסרות תקדים, טרוריסטים פחדנים שמכוונים את הפשעים שלהם נגד נשים וילדים" כך הוא תיאר במסיבת העיתונאים שהתקיימה לאחר נצחונה של קבוצתו בבראקליס סנטר באותו ערב.

לפרל בן ה-63 קשרים עמוקים עם מדינת ישראל, הוא גדל בבית יהודי רפורמי בבוסטון, דיבר יידיש עם סביו, וחווה אנטישמיות כל ילדותו: "גדלתי בבוסטון, וראיתי גזענות אמיתית בשכונות אתניות נהדרות, הייתה שם אנטישמיות אמיתית", אמר בראיון לאתר "NJ.COM": "כשגדלים שאומרים לך שרצחת את ישו, רצחת את אלוהים של כל החברים הנוצרים שלי, קשה להתמודד עם זה כשאתה ילד, וברור שזה נתן לי את הזהות הזו".

ברוס פרל. "אלוהים הבטיח לנו את ישראל", צילום: AP

בזמן מלחמת ששת הימים כשהיה פרל בן 7, הגיע פרל לבקר את סביו, יעקב (ג'ק) פרלמוטר, ניצול שואה שברח מהנאצים: "שאלתי בשביל מה הוא צופה בטלוויזיה ולא הולך לישון, והוא ענה לי: "אני מפחד שאם אלך לישון – כשאקום לא תהיה יותר מדינת ישראל", שם הבנתי כמה זה חשוב לו"


"אם ישראל הייתה מדינה יהודית בשנות ה-20, ה-30 וה-40, מיליוני יהודים היו הולכים לשם ושורדים", אמר פרל. "ולכן ההישרדות של ישראל גם לפני שהיא הייתה מדינה וגם אחרי שהיא הייתה מדינה חשובה לי. ישראל הובטחה לנו על ידי אלוהים, ושם חי עמנו לנצח".

באוגוסט 2022, פרל לקח את קבוצתו לישראל לשלושה משחקים נגד נבחרות ישראל והוא מקווה שזה יהפוך לאירוע שנתי שיביא לישראל את קבוצות הכדורסל המובילות במכללות. עם זאת, לא כולם אהבו את רעיון הטיול.

איברהים הופר, מנהל המועצה ליחסים אמריקאים-אסלאמיים, תייג אותו כ"זבל תעמולה שנועד בבירור לנרמל את האפרטהייד הישראלי וההפרדה הגזעית, תוך התעלמות מהפרות ישראליות של זכויות האדם הפלסטיניות והחוק הבינלאומי".

"יש תשעה מיליון אנשים בישראל, שישה מיליון יהודים - אירוני - ושלושה מיליון ערבים חיים יחד באזור הקטן והקטן הזה", אמר פרל בתגובה: "אתה מסתכל על סוריה, לבנון, מצרים, ירדן, המדינות המקיפות את ישראל, כמעט 99.9% ערבים, ורק זכר ליהודים וחלק לא. אז אני לא רוצה לשמוע על ישראל שהיא מדינת אפרטהייד. זו דמוקרטיה. זו למעשה נושאת מטוסים של ארצות הברית ממש שם במזרח התיכון".

ברוס פרל ושחקניו בביקור בישראל, צילום: אלן שיבר

פרל, שמאז שהתחילה העונה הוריד מעט את תדירות הפוסטים של ברשתות מוסיף: "זו לא פוליטיקה, זה פשוט טוב מול רע. צריך לחסל ולהשמיד את חמאס. ואם יש עוד אויבים במזרח התיכון שרוצים להשמיד את ישראל, כולל חיזבאללה או ההנהגה האיראנית, ישראל אמורה פשוט לשבת ולחכות שיעשו עוד 7 באוקטובר?".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...