נבחרת ישראל עולה רמה. בחצי גמר טורניר טרום המוקדמות האולימפי (שישי, 21:30) היא תפגוש שני שחקני NBA ושחקן יורוליג בכיר. דז'נאן מוסא שחקנה של ריאל מדריד, לוקה גארזה שחקנה של מינסוטה טימברוולבס ומעל כולם - אחד הסנטרים המובילים בליגה הטובה בעולם, יוסוף נורקיץ'.
הסנטר הבוסני, בימים הקרובים בן 29, נאמן מאוד לנבחרת למרות הבעיות הרבות שיש לה ועליהן נפרט בהמשך. הוא מקפיד להופיע בכל הזדמנות ומשמש כמנהיג שלה, יותר מזה, הוא ה-פה של השחקנים, שלאור מה שקורה בנבחרת צריכים מבוגר אחראי.
נורקיץ' יליד טוזלה, התחיל את הקריירה בצדביטה זאגרב ואפילו רשם 6 הופעות יורוליג, אבל כבר בגיל 19 עבר לשחק בליגה הטובה בעולם. ממדי גופו (2.13) וכשרונו לא הותירו ספק באשר לעתיד שמצפה לו. בקרוב, הוא יתחיל את העונה העשירית שלו בארה"ב.
הוא נבחר במקום ה-16 בדראפט 2014 על ידי שיקגו, והזכויות עליו הועברו לדנבר נאגטס שם שיחק כמעט שלוש עונות. כבר בעונה הראשונה נבחר לחמישיית הרוקים השנייה של הליגה. השדרוג הגדול היה כשעבר לפורטלנד טרייל-בלייזרס בה הוא משחק עד היום. בקיץ שעבר הוא חתם על חוזה ל-4 עונות תמורת 70 מיליון דולר.
הקלף החזק שלו הוא יציבות. נורקיץ' מספק מספרים מצוינים עונה אחר עונה ושומר על יכולת גבוהה. 7 עונות ברצף הוא על ממוצע דו ספרתי בנקודות, וב-4 מהן היה על דו ספרתי גם בריבאונדים. הוא ידע להתגבר על פציעה קשה במרץ 2019 שהשביתה אותו לתקופה ארוכה. יש לנורקיץ' טמפרמנט חם מאוד. לפני כשנה וחצי שילם כמעט 70 אלף דולר קנס על עימות עם טיילר הירו, ועל כך שזרק מכשיר סלולרי על אוהד ביציע.
אין סנטר שיכול להתמודד איתו פיזית בטורניר הזה. באירופה הוא שובר שוויון, ולרומן סורקין מחכה אתגר שעוד לא היה לו בטורניר ואולי בקריירה בכלל. מצד שני, צריך לציין שהוא לא בשיא כושרו והבעיות בנבחרת משפיעות גם עליו.
"תנו לי לנהל את הנבחרת"
מה שקורה במחנה הבוסני, ולא בפעם הראשונה, זה בלגן גדול בעקבות תנאים ירודים וחוסר ניהול תקין של הנבחרת. מי שיוצא החוצה ואומר את הכל בלי ליפות הוא המנהיג נורקיץ'.
בראיון בעיתונות הבוסנית הוא דיבר על המצב בראיון, ומחה על חוסר מקצוענות בנבחרת. בגלל הבעיות הכספיות הוא מספר שארבעה שחקנים ישנים יחד בחדר, אין מאמן כושר, ההכנה נפגעה והשחקנים נאלצים להגיע למגרש במוניות. והכי גרוע, לפי דבריו, שאין כתובת לפנות אליה. נורקיץ' היה חד וברור: "תנו לי לנהל את הנבחרת ותראו שלא יהיו בעיות בשום תחום. אני מוכן לקחת הכל עלי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

