"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שרי הטבעות: דנבר סוגרת חשבונות, ויש לה את כל הסיבות לעשות זאת
במרחק נגיעה מזכייה ראשונה באליפות ה־NBA, דנבר מעמידה את כולם במקום • בתור התחלה היא לועגת לעיתונות הארצית, שנאלצה לעבור מהר מאוד מהתעלמות מהנאגטס לשיחות על שושלת יוקיץ' העתידית
אוהדי דנבר. משחקים על הכבוד. צילום: אי.אף.פי

שרי הטבעות: דנבר סוגרת חשבונות, ויש לה את כל הסיבות לעשות זאת

במרחק נגיעה מזכייה ראשונה באליפות ה־NBA, דנבר מעמידה את כולם במקום • בתור התחלה היא לועגת לעיתונות הארצית, שנאלצה לעבור מהר מאוד מהתעלמות מהנאגטס לשיחות על שושלת יוקיץ' העתידית

רונן דורפן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחד הדברים הנחמדים בגמר ה־NBA בין שתי ערים פריפריות הוא התגייסות כמעט פטריוטית של תקשורת מקומית למען המטרה. ה"דנבר פוסט" עדיין עסוק בסגירת חשבונות עם התקשורת הארצית ועם רשת ESPN על ההתעלמות המגוחכת שלהן תקופה ארוכה מהקבוצה ומסיפור נסיקתו של ניקולה יוקיץ' למעמד השחקן הטוב ביותר בכדורסל.

בעיתון המוביל של קולורדו עשו זאת בצורה חביבה: נתנו לאוהד עיוור לתקן את פרשני ESPN בניתוח המשחק של יוקיץ'. הריעו לעיתונות במיטבה! לקיחת אלמנט שלילי כדי לספר סיפור על קהילה, על המשמעות של קבוצת כדורסל עבור אנשים שנלחמים יותר מהקבוצה שלהם.

האוהד מוביל עסק להכשרת עיוורים בתחום הטכנולוגיה, אז בתחילת הדברים אתה חש אולי רחמים על מי שאוהד את יוקיץ' אך מעולם לא ראה אותו. אבל אז אתה מגלה שהוא לומד, שומע, קורא ושוקד כדי להבין - כל מה שפרשני ESPN לא עשו - ולחוות את הכדורסל של האיש שבא מסומבור, סרביה, להושיע את הנאגטס.

גם מיאמי היט למדו את יוקיץ', אבל במשחק 4 למדו משהו הרבה יותר קשה פסיכולוגית - שזה לא רק יוקיץ'. תוכנית המשחק הצליחה. אם בתחילת הסדרה התחושה היתה "תנו לו לנצח אותנו כקלעי, אבל לא כמוסר", הפעם הם מנעו ממנו את האסיסט ודי הגבילו אותו בנקודות - הוא אפילו היה מתחת ל־50% מאזור הצבע. הוא אפילו איבד קצת ריכוז בעבירות המיותרות, ואפילו אירע להם נס וזה היה אחד מאותם ימים שבהם ג'מאל מארי הוא סטף קארי של הרוקיס.

יוקיץ'. יודע להתריס, אבל באהבה, צילום: USA TODAY Sports

ואז הם גילו שכל הסיפור שלהם עצמם - על העומק של הספסל ועל כך שכל שחקן ביומו יכול לקום ולקבל על עצמו את האחריות לניצחון - נכון לא פחות לגבי יריבתם. לדנבר יש את כל זה גם כן.

מי יעצור אותם?
הרוחות, גם בפלורידה וגם בעולם העיתונות, משנות כיוון מהר, וחצי שעה אחרי שדנבר נראתה בבעיה - שיחות העיתונאים סביב הפכו לדיוני שושלת. העובדות שהועלו לתמוך בדיון משמעותיות: קארי, לברון ודוראנט מבוגרים מאוד, אז מי ימנע מיוקיץ' השתתפות במרבית הגמרים הקרובים?

אם יש שחקן שממחיש את פוטנציאל השושלת הוא ארון גורדון - גיבור משחק 4. שחקנים כמוהו יש לא מעט ב־NBA. אתלטים אדירים, שצברו סטטיסטיקות בקבוצות עם חשיבות מועטה. אבל בתוך עולם המעברים והטריידים וחילופי המאמנים - לא ממש היתה יד מכוונת לקריירה שלהם.

קנטביוס קולדוול־פופ הסביר לנו כמה זמן לוקח ליוקיץ' ללמוד את המשחק שלך: כלום. וכמה אתה צריך לשנות כדי שהוא יוכל להשתמש בך: כלום.

גורדון. הגיבור התורן, צילום: אי.פי.אי

אלופות ב־NBA נבנות גם בעסקים. יש את הטנקינג המשוקץ, שבו מפסידים במכוון בעבור הסיכוי להנחית ילד צרפתי בדראפט. יש את עסקאות הבלוקבאסטר, שבהן מוותרים על הגנה וספסל ועתיד כדי להנחית בעיר את דוראנט. אז יוקיץ' משיג לקבוצתו לא רק סלים קלים, אלא גם עסקאות קלות. זו דעתי על סיכויי השושלת. לעסוק בעניינים אמורפיים כמו שושלת או כמו הגדולים בהיסטוריה, זה טבעה של העיתונות.

"מרגישים את זה"
בפינת המגרש ב"קסייה ארנה" במיאמי, בסיום משחק 4, בין האוהדים שהריעו לשחקני דנבר שהשלימו את מסע החוץ החשוב בהיסטוריה של המועדון עמד אוהד ותיק בשם ג'ף. שאלתי אותו לכמה משחקי חוץ הוא נוסע בשנה, והתשובה הפתיעה אותי - אלו משחקי החוץ הראשונים שבהם היה אי פעם.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אבל הוא צפה בכמה משחקים בעונה הראשונה של הנאגטס ב־NBA, לאחר שצורפו לליגה בשנת 1967 (תחילה כדנבר לארקס). "למה פתאום עכשיו?" אני שואל אותו. "כי מרגישים את זה", אמר ג'ף וחזר על כך: "כי מרגישים את זה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...