"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
הלילה ב-03:30: מיאמי היט - דנבר נאגטס

בזכות תרבות ההיט: מיאמי יכולה להסתדר בסדרת הגמר גם ללא טיילר הירו

כשהכוכב נפצע, כולם חשבו שהתחזית שאמרה שיחזור רק בגמר אינה אלא דרך אחרת לומר "גמר את העונה" • הם טעו, וספולסטרה - המאמן הטוב בליגה - הוא הסיבה לכך • האם זה הדבר שיכריע את גמר ה־NBA? נגלה בקרוב

,עודכן
0השמעה
הירו מעודד את החברים מהספסל. צילום: USA TODAY Sports

כשטיילר הירו נפצע במשחקה הראשון של מיאמי היט בפלייאוף הזה באמצע אפריל, משמע לפני עידן ועידנים, הוא הספיק לתרום 12 נקודות בפחות מ־20 דקות למשחק ובאחוזים מצוינים. וההיט היו בדרך לניצחון חוץ מפתיע על המדורגת 1 במזרח, מילווקי באקס.

מאמן מיאמי אריק ספולסטרה עונה לשאלתו של שליח "ישראל היום"

לאחר שספג שבר ביד, הדיווח שהוא יהיה כשיר "לגמר" היה לא יותר מאשר דרך לציין זמן, דרך נוספת להגיד "בחוץ לעוד 7 שבועות". יותר מזה, זו היתה אלטרנטיבה לדבר הסביר היחיד שאפשר היה לכתוב באותו הזמן: שטיילר הירו גמר את העונה.

אבל הפציעה ההיא לא עצרה את ההיט. לא מול הבאקס, לא מול הניקס ולא מול הסלטיקס. עברו יותר משבעה שבועות - ועדיין שום דבר לא עצר את הקבוצה של ג׳ימי באטלר ואריק ספולסטרה, שתארח הלילה את דנבר נאגטס למשחק מספר 3 בגמר ה־NBA, כשהיא מגיעה אליו בשוויון 1:1. משמע: יתרון הביתיות אצלה.

בתוך כך, יתרון הביתיות בגמר נמצא כרגע אצל קבוצה שניצחה רק 44 משחקים בעונה הרגילה - מספר שדנבר הגיעה אליו כבר ב־28 בפברואר, לפני שהורידה את הרגל מהגז אחרי שהבטיחה את המקום הראשון במערב, בדרך לעונה של 29:53.

אבל זה אפילו לא הדבר הכי משונה במיאמי הזו - המדורגת 8 שבכלל סיימה 7 במזרח, אבל קיבלה את הדירוג הנחות יותר כי הפסידה משחק פלייאין מול אטלנטה (לפני ששרדה בקושי אחד אחרון ומכריע מול הבולס - קבוצה של 40 ניצחונות העונה).

דבר משונה אחר הוא שפציעה של הירו - השחקן השלישי הכי טוב בקבוצה - רק גרמה לנו להתפעל מכמה עמוק הסגל שלה, כלומר - להבין כמה עמוק הסגל שלה. כי זה לא משהו שאף אחד היה אומר עליהם ברצינות רק לפני חודש וחצי.

ספולסטרה,צילום: USA TODAY Sports

Next Man Up

אבל איפה שיש "ואקום" נכנסת "תרבות". אלמנט ה־Next Man Up הוא משהו משותף להרבה קבוצות מעוררות השראה לאורך ההיסטוריה, וההיט הם המחשה חיה ובועטת נוספת לכך.

לאן הלכו 20 הנקודות של הירו? באטלר עלה מ־23 ל־27 בפלייאוף, קיילב מרטין מ־9 ל־13, גייב וינסנט מ־9 ל־14, דאנקן רובינסון מ־6 ל־9. זה כמעט כל מה שהלך לאיבוד. וכקבוצה, הם עלו מ־109.5 נקודות למשחק בעונה הרגילה ל־110.7 בפלייאוף. כן, איפה שהקצב מואט וההגנות משתפרות והשופטים נותנים לשחק? שם הם עלו.

ההיט היא הקבוצה היחידה מכל אלה ששיחקו יותר מסדרה אחת שממוצע הנקודות שלה למשחק עלה בפלייאוף לעומת העונה הרגילה - וזה, שוב, בלי קלעי החוץ המוביל שלה.

ולמה אנחנו מדברים כל כך הרבה על הירו? פשוט מפני ש־היי, הגענו לגמר! והירו מתקרב לכשירות. הדיווחים נכונים ליום שלישי אחרי הצהריים שעון ישראל, הירו רק "בספק" למשחק מספר 3.

ניקולה יוקיץ',צילום: Getty

הגביל אפילו את יוקיץ'

כאילו שספולסטרה - המאמן הטוב בליגה (אפשר כבר לומר את זה בפה מלא?) - היה צריך עוד שפנים בכובע. זה האיש ששינה את ההגנה האזורית של הקבוצה שלו ממשחק 1 למשחק 2 והצליח לכוון את ניקולה יוקיץ' - השחקן הטוב בליגה (אפשר כבר לומר את זה בפה מלא?) - לכדי משחק של 41 נקודות, אבל רק 4 אסיסטים על 5 איבודים. הפעם הראשונה בפלייאוף והשלישית כל העונה שהוא מאבד יותר משהו מוצא את חבריו לסלים.

למקסם את הסיכויים

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

עכשיו הוא מקבל צלף כנפיים אקטיבי ואנרגטי נוסף לסוללת צלפי הכנפיים האנרגטיים שלו. האם הירו יקבל דקות במשחק 3? אולי רק בהמשך? האם הוא יכריע את הסדרה? מי יודע. האם ספולסטרה היה צריך עוד טריק? לא. האם הוא יידע להשתמש בו בדיוק כמו שצריך כדי למקסם את סיכויי ההיט? כל הראיות מצביעות על "כן!". כי לפעמים זו לא רק "תרבות", אלא פשוט להיות פאקינג מאמן על.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר