תחנה חדשה לדראגן בנדר: הפורוורד הקרואטי חתם היום (שלישי) באוברדוירו הספרדית. בנדר בן ה-24 הגיע למכבי ת"א לקדנציה שנייה בעונת 20/21. בסיומה קרע את רצועות הברך והיה מושבת כל העונה שעברה כשאת השיקום עשה במועדון הצהוב.
עכשיו כשהוא כשיר, הוא עבר לליגה הספרדית הראשונה באוברדוירו, שניצלה בעונה שעברה בשלבי מירידת ליגה. במהלך הקיץ נופה בנדר מנבחרת קרואטיה ולא ישחק איתה ביורובאסקט שייפתח בחודש ספטמבר.
בתוך כך, פנרבחצ'ה הודיעה היום על החתמתו של הגארד היווני-אמריקני, ניק קלאת'ס לחוזה לשנתיים. השחקן בן ה-33 מגיע לקבוצה אחרי שנתיים בברצלונה. הגארד היה חתום לעוד עונה אל הקטאלונים, אך במהלך הקיץ החליטו הצדדים על סיום העסקה.
קאלאת'ס יתאחד עם המאמן דימיטריס איטודיס, תחתיו שיחק בפנאתינייקוס מ-2009 עד 2012, כאשר האחרון שימש כעוזר של ז'ליקו אוברדוביץ'.
Nick Calathes Fenerbahçe Beko'da! 💛💙✍️
👉 https://t.co/WoVfRFnEjW pic.twitter.com/swUEPww4KI
— Fenerbahçe Beko (@FBBasketbol) August 23, 2022
לאורך הקריירה שלו, הפליימייקר הוותיק היה אלוף היורוליג ב-2011, זכה פעמיים בחמישיית היורוליג (2018, 2019) ושלוש פעמים בעונה (2018, 2019, 2022) מלך האסיסטים של המפעל האירופי. הוא גם זכה במספר גביעים מקומיים עם פנאתינייקוס, בתוספת תואר היורוקאפ ו-MVP העונה כשחקנה של לוקומוטיב קובאן בעונת 2013.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו