| צילום: AFP

מרגש: תרמה את מדליית הזהב האולימפית לפליטים אוקראינים

האלופה האולימפית הליטאית דיינה גודזינוויצ'יט העניקה את המדליה שבה שזכתה בסידני 2000 לארגון "חזקים ביחד", שמטרתו לסייע לפליטים אוקראינים שברחו בעבקבות פלישה רוסיה למדינתם

האלופה האולימפית הליטאית דיינה גודזינוויצ'יט תרמה את מדליית הזהב שלה מאולימפיאדת סידני 2000 לארגון "חזקים ביחד", שמטרתו לסייע לפליטים אוקראינים שברחו בעבקבות פלישה רוסיה למדינתם.

הספורטאית לשעבר, כיום בת 56, היא הנשיאה הנוכחית של הוועד האולימפי הליטאי, סגנית הנשיא של הוועדים האולימפיים האירופים וחברה בוועד האולימפי הבינלאומי. 

גודזינוויצ'יט הפכה לליטאית הראשונה שזוכה במדליית זהב במשחקים האולימפיים מאז עצמאותה של המדינה מברית המועצות, לאחר שזכתה בתחרות בירי בצלחות חרס. היא גם זכתה בזהב באליפות העולם במונטקטיני טרמה 1989, ופעמיים בזהב באליפות אירופה באיסטנבול 1988. בסה"כ השתתפה בחמש מהדורות של המשחקים - אטלנטה 1996, סידני 2000, אתונה 2004, בייג'ין 2008 ולונדון 2012. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"ספורט ואולימפיאדה מסמלים שלום עולמי ואחדות", אמרה, "אנו תומכים בלב שלם בעם האוקראיני, בספורטאים שלו ובכל הקהילה האולימפית. אנו תורמים למאמץ משותף בכל דרך אפשרית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...