מדהימה: לונה צ'מטאי סלפטר ניצחה בחצי מרתון רומא

הרצה מישראל עצרה את השעונים על 1:06:40 שעות, אך התוצאה לא תוכר כשיא ישראלי בגלל אופי המירוץ • דן סלפטר: "מאוד מרוצה מההופעה של לונה"

צילום: דן סלפטר עבור איגוד האתלטיקה // לונה צ'מטאי סלפטר ניצחה חוצה את קו הסיום ברומא, היום

לונה צ'מטאי סלפטר בכושר שיא. האצנית מישראל ניצחה היום (ראשון) בחצי מרתון רומא היוקרתי בתוצאה מדהימה של 1:06:40 שעות. התוצאה שרשמה סלפטר אומנם מהירה משיאה הישראלי, אולם היא לא תוכר כשיא ישראלי בגלל אופי המסלול שלא מאפשר הכרה בשיאים לאומיים למרות שהיא מהירה בדקה ורבע מהשיא הרשמי שלה.

צ'מטאי סלפטר ממכבי תל-אביב קבעה 1:06:40 שע' בניצחון שלה בחצי מרתון רומא. התוצאה שלה הייתה מהירה ב-33 שניות מזו של דיאנה קיפיוקיי הקנייתית שסיימה במקום השני. יצוין כי הרצה בת ה-30 קבעה תוצאות טובות משיאיה הלאומיים גם במהלך הריצה (31:25 ד' בנקודת ה-10 ק"מ – מהיר ב-9 שנ' משיאה; ו-47:14 ד' בנקודת ה-15 ק"מ – מהיר ב-24 שנ' מההישג הטוב ביותר שלה במקצוע בו לא מוכר שיא רשמי).

דן סלפטר, מאמנה ובעלה סיכם את הופעתה של לונה: "לונה השתתפה היום בחצי מרתון רומא כחלק מהכנותיה למרתון האביב. אחרי שהות של חודש בישראל, בה ביצעה אימונים בסיסיים והשתתפה במספר מרוצים קצרים יחסית, לונה שהתה במחנה אימון באיטן (קניה) על מנת לפתוח בהכנותיה למרתון. 

לונה על הפודיום, היום ברומא. ממשיכה לשבור שיאים // צילום: דן סלפטר עבור איגוד האתלטיקה

"תנאי מזג האוויר במרוץ היום לא היו מושלמים – הרצים התמודדו נגד רוח דרומית בעוצמה של 16 קמ"ש (כשהמרוץ מתנהל ברובו מהמזרח לדרום-מערב). התוכנית של לונה הייתה לתקוף בעלייה של ה-1.5 ק"מ בין נקודת ה-9.5 ל-11 ק"מ וזה עבד טוב היום. 

"אחרי שהיא עברה את נקודת ה-5 ק"מ (ב-15:45) וה-10 ק"מ ביחד עם דיאנה ואנטונינה קוואמבאי (הקנייתית שסיימה במקום השלישי, א.ב), לונה הצליחה לפתוח פער של 5 שניות אחרי הקילומטר ה-11, ופער של 7 שניות בקילומטר ה-15 שהמשיכו לגדול עד לקו הסיום. אני מאוד מרוצה מההופעה של לונה היום", סיכם דן.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר