צילום: גרשון ולדמן, באדיבות המכללה האקדמית בוינגייט // משתתפי הכנס. יומיים מהנים בוינגייט

הסמינר הבינלאומי הראשון ללימודים אולימפיים ננעל בהצלחה

במסגרת הסכם שיתוף פעולה בין הוועדים האולימפיים של ישראל וגרמניה, התקיים הסנימר בו סגן ראש עיריית פרנקפורט, פירט דרכים אפשריות למאבק ב- BDS • אורח הכבוד היה פרנק ויניקה, האלוף האולימפי בג׳ודו מלוס אנג׳לס 1984

הסמינר הבינלאומי הראשון ללימודים אולימפיים של הוועד האולימפי בישראל והמכללה האקדמית בוינגייט הסתיים היום (רביעי). בסמינר שנמשך יומיים השתתפו עשרה אורחים מגרמניה ביניהם פרופסור מנפרד לאמר, סגן נשיא האקדמיה האולימפית בגרמניה, אובה בקר, סגן ראש עיריית פרנקפורט, לוץ נורדמן, מנהל האקדמיה למאמנים של איגוד הספורט האולימפי בגרמניה, וארבעה אורחים מגואטמלה. 

אורח הכבוד של הסמינר היה פרנק ויניקה מגרמניה, האלוף האולימפי בג׳ודו מלוס אנג׳לס 1984 ומדליסט כסף במשחקים האולימפיים בסיאול 1988. במסגרת הסנימר, האורחים מגרמניה וגואטמלה ערכו סיור במעבדות המכללה וביחידה לספורט ההישגי אותו ליווה דני אורן מנהל היחידה לספורט הישגי.

אובה בקר, סגן ראש עריית פרנקפורט, פירט דרכים אפשריות למאבק ב- BDS. הוא הדגים את טכניקות הפעולה השונות של הארגון, כגון, לחץ על מדינות לא להזמין נבחרות ישראליות לאירועים ספורטיביים; דרישה מנבחרות לאומיות לא להגיע ולהתחרות על אדמת ישראל; לחץ על ספורטאים ספציפיים כגון ליאו מסי באמצעות שריפה של חולצות הנושאות את שמו, שמא יגיע לישראל למשחק אימון; ודרישה מספורטאים לא להתמודד מול ספורטאים ישראלים בתחרויות בינלאומיות.

אלכסנדר פויירהרט, עיתונאי גרמני החוקר את החרמות נגד ישראל לאורך ההיסטוריה, תיאר מצבים בהם נאלצת נבחרת הכדורגל של ישראל לדלג בין התאחדויות אזוריות שונות, באירופה, אסיה ואוקיאיניה במשחקי מוקדמות של טורנירים בינלאומיים, וכל זאת בשל סירוב מדינות מוסלמיות בעיקר להתמודד מולה. פויירהרט הדגיש את אוזלת ידן וחוסר המעש של מרבית התאחדויות הספורט הבינלאומיות המאפשרות למציאות כזו להתרחש.

היום השני לסמינר, הוקדש להרצאות בתורת האימון. פרנק ויניקה האלוף האולימפי בג'ודו וכן לוץ נורדמן, הציגו את האקדמיה למאמנים בגרמניה ואת דרכי הגיוס, ההכשרה והעבודה המתקיימת במוסד. נורדמן התמקד בהרצאתו במודל להכשרת מאמנים, הכולל שלושה מרכיבים: 70% ניסיון תעסוקתי, 20% מנטורינג ו-10% קריאה וקורסי לימוד. הוא הדגיש כי השילוב ביניהם הוא המפתח להצלחה. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...