"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הכדורעף על סף קריסה

שרשרת הדבקה שמאיימת על פתיחת העונה • זרים שמגיעים עבור 10,000 דולר, מגורים וארוחת צהריים • ומתווה המחזור הכפול בסופי שבוע • הענף בסכנה ממשית

,עודכן
צילום: יוסי שקל // בעונה שעברה האליפות הוכרעה על השולחן הירוק

בעוד הענפים הגדולים בישראל כמו הכדורגל והכדורסל זוכים לתמיכה ולכותרות גם בתקופת הקורונה, הענפים הקטנים כמובן נשארים בצל ונמצאים על סף התמוטטות.

דוגמה מצוינת לכך היא ענף הכדורעף. מדובר בענף הראשון שבחר לסגור את עצמו. בהחלטה מוזרה שהעניקה את האליפות להפועל מטה אשר בגברים ולהפועל כפר סבא בנשים, היה הכדורעף הענף שגם הקפיא את היורדות. אף שהיו קבוצות שחשבו לחזור לשחק, הרוב החליט להעניק את האליפות על השולחן הירוק, ולא בהכרעה ספורטיבית.

אלא שכעת ייתכן מאוד שהכדורעף שוב יהיה הענף הראשונה שיבטל את העונה הנוכחית. נדמה שהצרות בענף לא פוסקות. מסע הדבקות של מאמן כושר יחיד, תוך ניסיון להתחיל את העונה הנוכחית, הבהיר כמה קשה יהיה לקיים את הענף גם השנה.

תחילה נדבקו שחקני גברים מקבוצות שונות, ומשם המשיכה שרשרת ההדבקה לשחקניות הפועל כפר סבא, כך שרוב הקבוצה חיובית לנגיף. המצב הזה עלה להם במסע האירופי, שהסתיים עוד לפני שהתחיל לנוכח הפחד של היריבות להתחרות מול הישראליות.

"אולי הם יעבדו בקיבוץ"

זה גם הביא לכך שיחד עם ענפי הספורט האחרים, נדחו האימונים ומשחקי האימון למועד בלתי ידוע. הליגה, שבתכנון המקורי היתה אמורה להיפתח אמש ואחר כך נדחתה להמשך החודש, נעצרה עם שאר הספורט המקומי.

"בכל השנים שאני בכדורעף אני לא זוכר תקופה כזאת", אומר שרגא שמש מוותיקי הענף, שהיום נמצא בהפועל מעפיל, "הבאתי שלושה זרים לפני שבוע שכרגע אולי אתן להם עבודה בקיבוץ, כי מה יש לי לעשות איתם? בכל מקרה, יש לי אפשרות לשחרר אותם בדצמבר אם הליגה תתבטל".

רק לשם השוואה, זר טוב בכדורעף הישראלי שיחק בעבר עבור 60-50 אלף דולר בשנה. בשנת הקורונה הנוכחית זרים מגיעים לישראל עבור 10,000 דולר בלבד, פלוס מגורים וארוחת צהריים. הקורונה, שהיכתה באימפריות כדורעף כמו ארגנטינה, גורמת לצמרת הענף לחפש עבודה בכל מקום, וכמו שזה נראה גם בכל מחיר.

כרגע המתווה המסתמן של הענף, אם הספורט יחזור בחודשים הקרובים, הוא לקיים שני מחזורים בכל סוף שבוע באולם משתנה ברחבי ישראל. זאת כדי לאפשר שמירה על השחקנים שרק חלקם מנהלים אורח חיים מקצועני, ולהשאיר את כולם יחד בסוף השבוע לאחר שיעברו בדיקת קורונה לפני כל מחזור כפול. אבל זה תלוי כמובן באיש החזק בספורט הישראלי בתקופה הנוכחית - איתמר גרוטו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר