אשלי בארטי תשבור בצורת של 44 שנה או שדניאל קולינס תניף גביע ראשון?
המדורגת ראשונה בעולם רוצה לסדר לאוסטרליה אלופה מקומית ראשונה מאז כריסטין אוניל ב-1978 • מולה תעמוד האמריקנית המוכשרת שתנסה לגנוב לה את התואר - בגמר הגרנד סלאם הראשון בקריירה שלה • הכל לקראת גמר הנשים
Your browser doesn’t support HTML5 audio
אשלי בארטיתישא על כתפיה את משקלה של אומה שלמה, כאשר תתמודד מול האמריקנית המצליחהדניאל קולינסבגמר אליפות אוסטרליה הפתוחה בשבת (10:30), כשהיא מבקשת לסייםבצורת של44 שנות המתנה לאלופה ביתית.
המדורגת ראשונה בעולם הפסידה רק 21 משחקונים כדי להגיע לגמר הבכורה שלה במלבורן פארק והיא מקווה להפוךלמקומית הראשונה מאז כריסטין אוניל ב-1978שזוכה באליפות אוסטרליה הפתוחה.
בארטי, שזכתה באליפות צרפת הפתוחה 2019 והיא אלופת ווימבלדון המכהנת, ממשיכה את כושרה משנה שעברה, כאשר היא בלתי מנוצחת מפתיחת השנה וסופרת כבר עשרה משחקים רצופים ללא הפסד, לאחר שלקחה את טורניר אדלייד בתחילת ינואר.
בדרכה של האוסטרלית עומדת קולינס, שתופיע בגמר גראנד סלאם ראשון אי פעם שלה בקריירה. האמריקנית היא אנדרדוג גדול אבל בארטי לא מזלזלת בה."היא מכה בכדור יוצא דופן", אמרה בארטי על יריבתה בת ה-28, אותה ניצחה בשלושה מארבעת המשחקים הקודמים שלה, אם כי קולינס ניצחה את האחרון באדלייד בשנה שעברה.
"היא מישהי שעומדת על קו הבסיס ויכולה לפגוע בכל נקודות במגרש מכל עמדה. אני חושבת שהאתגר יהיה לנסות להוציא אותה מאיזון.אני חושבת שהאופן שבו היא מסוגלת לשלוט בקו הבסיס ובאמת לקחת את המשחק הלאה, היא אחת המתחרות הקשות ביותר כאן". הוסיפה.
קולינס, המדורגת 30 בעולם, ממשיכה את הריצה של הנשים אמריקניות בגמרים במלבורן פארק, אחרי ג'ניפר בריידי בשנה שעברה וסופיה קנין ב-2020, תפרוץ לטופ 10 כשהדירוג יתעדכן ביום שני והיא מקווה שהיא תוכל סוף סוף לממש את מלוא הפוטנציאל שלה לאחר שעברה ניתוח באפריל האחרון להסרת ציסטה בגודל של כדור טניס.
קולינס מודעת שהיא תצטרך להתמודד גם מול תמיכה גדולה של הקהל עבור יריבתה המקומית. "אני מאוד מעריצה את המשחק המקוון של אש, משחק בסגנון שונה כמעט בכל השחקניות בסבב. אנחנו הולכות לקיים קרב ומקווה לתת הצגה טובה לכולם", אמרה.
לאור ההתעניינות בגמר, הממשלה הוויקטוריאנית קיבלה את בקשת טניס אוסטרליה והגדילה את קיבולת הקהל ב-15% עד 80%, כאשר כרטיסים נוספים יימכרו לסוף השבוע של הגמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
