"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפסיד לעצמו: מונדו דופלנטיס רצה יותר ממדליית זהב
הקופץ במוט כל כך רצה לנפץ את שיא העולם של עצמו - אבל הוא יכול להתנחם במדליית זהב ראשונה במשחקים האולימפיים • השבדי בן ה-21 סיכם: "זה היה ערב מדהים, שיא עולם היה הופך אותו למושלם"
דופלנטיס מרחף, אתמול באצטדיון האולימפי | צילום: AFP

הפסיד לעצמו: מונדו דופלנטיס רצה יותר ממדליית זהב

הקופץ במוט כל כך רצה לנפץ את שיא העולם של עצמו - אבל הוא יכול להתנחם במדליית זהב ראשונה במשחקים האולימפיים • השבדי בן ה-21 סיכם: "זה היה ערב מדהים, שיא עולם היה הופך אותו למושלם"

דור הופמן, טוקיו
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הרמקולים באצטדיון האולימפי כבר התחילו לנגן את מיטב הביצועים של להקת אבבא. מונדו דופלנטיס בדיוק הבטיח לעצמו את הזהב האולימפי בקפיצה במוט עם 6.02 מטרים, וכנהוג במשחקים האולימפיים האלה - האירוע צוין עם מוזיקה מארצו של המנצח, במקרה הזה שבדיה.

דופלנטיס, שלא עבד קשה מדי עבור הזהב הזה, ניגש אל מאמנו ואביו, גרג דופלנטיס, ביציע, כדי להחליט מה עושים. האם לוקחים דגל וחוגגים, או שאולי ממשיכים לקפוץ ומכוונים לשיא עולם? בזמן שהשניים התלחששו, קיווה כל מי שהיה שם שההחלטה הטובה תתקבל - וזה מה שקרה. "הרף יעלה ל־6.19 מטרים", הכריזה הכרוזה, "יהיה פה ניסיון לשיא עולם חדש".

שיא עולם של קופץ המוט בן ה־21 היה דבר שרבים ציפו לו בתחילת הערב. כבר כמה שנים שדופלנטיס נמצא בליגה משל עצמו, מעלה את הרף פעם אחר פעם, מייצר את התחושה שהטוב תמיד לפניו. אולם כדי לשבור שיא עולם השבדי היה זקוק לתחרות, למישהו שידחוף אותו קדימה, וזה ממש לא קרה. ללא אלוף העולם סם קנדריקס, שנעדר בגלל שנמצא חיובי לקורונה, לשבדי לא היו יריבים של ממש.

שבירת שיא העולם של עצמו תחכה לפעם הבאה, רויטרס

רנו לבילאני סיים רק במקום השמיני, והאלוף האולימפי מריו תיאגו בראץ נעצר על 5.87 מטרים וזכה בארד. כריסטופר נילסן האמריקני אמנם קבע שיא אישי של 5.97 מטרים וזכה בכסף, אבל גם הוא ידע שאין פה קרב. דופלנטיס דילג מעל הרף בכל חמש הקפיצות שלו, כולל 6.02 מ' שהביאה זהב.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כשהרף עלה ל־6.19, העולם עצר מלכת. כל הנוכחים התקבצו ביציעים שליד הקפיצה במוט והמתינו לשיא העולם. דופלנטיס היה קרוב מאוד בניסיון הראשון והשלישי שלו, אך נכשל בשלושת הניסיונות ונשאר "רק" עם מדליית זהב אולימפית ראשונה ביד. זהו כנראה השלב הכי גבוה של שליטה בענף: לנצח את כולם, ולהפסיד רק לעצמך. "זה היה קרוב, קרוב מאוד, אבל לא אתלונן", סיכם האלוף האולימפי הטרי, "שיא עולם היה מושלם, אבל זה עדיין היה ערב מדהים. מדליית זהב אולימפית היתה החלום שלי מגיל שלוש, ועכשיו זה קרה. זה פשוט מטורף".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...