"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היהלום שבכתר: אירוע השיא של השנה בעולם האתלטיקה יוצא לדרך

ליגת היהלום תגיע בסוף השבוע לסיומה בבריסל עם תחרויות מרתקות שעשויות להביא לכמה שיאי עולם חדשים - כולל שיפור של אלו שנשברו רק בשבוע שעבר • היריב המפתיע של ארמנד דופלנטיס, הג'מייקני המהיר מאז יוסיין בולט והדו קרב הנוצץ ב-100 מ' משוכות

0השמעה
ארמנד דופלנטיס , Keystone via AP
ארמנד דופלנטיס | צילום: Keystone via AP

ליגת היהלום תגיע בסוף השבוע לסיומה, וגם אם אתם לא חובבי וחובבות אתלטיקה, וצופים בה רק במשחקים האולימפיים, כדאי לצפות ביומיים הקרובים שיתרחשו בבריסל ויכריעו מי יהיו 32 האלופים והאלופות של השנה.

לכאורה זו הייתה אמורה להיות עוד עונה טובה למדי של האתלטיקה העולמית, אבל מה שקרה בציריך בשבוע שעבר, הפך את האירוע האחרון של העונה למשהו שלא ראינו בשנים האחרונות. למעשה זה הרגיש כמו המחצית הראשונה, לאירוע המרכזי שייערך בסוף השבוע הקרוב.

המנה הראשונה והמומלצת תתרחש הערב ב־21:00 בקרב הקפיצה במוט. לרגע היה נדמה שאנחנו בעידן מונדו דולפנטיס שכבר ריחף לגובה של 6.25 מטרים, אבל היורש, כך נראה, כבר מתדפק בשער.

ארמנד דופלנטיס ועמנואל קראליס | צילום: רויטרס

עמנואל קראליס היווני הפך בחצי השנה האחרונה לשם הכי חם באתלטיקה העולמית, כשהוא מחזיק בשיא של 6.20 מ' אותו קבע בקרב האדיר בציריך. הבדל גדול למדי ונראה בלתי ניתן למחיקה, אבל אולי לערב אחד נזכה להיסטוריה שכוללת, איך לא, גם שיא עולם של מי משניהם.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

מקצי הריצות ביום שישי יביאו עימם גם הם קרבות מעניינים, אבל נדמה שקלאסיקה נשארת קלאסיקה וב־100 מטר גברים יעלה אובליק סוויל, הג'מייקני הכי מהיר מאז יוסיין בולט, שהשיא האישי שלו עומד על 9.77 שניות והתוצאה הכי טובה שלו השנה היא 9.82. יחד איתו על המסלול קאינסולה אג'י הניגרי שקבע השנה זמן מדהים של 9.84 שניות. מי שמחפש עוד מקצה אחד לצפות בו הערב, גמר ה־400 גברים צפוי להיות אחד האיכותיים של השנים האחרונות.

אובליק סוויל | צילום: Getty Images

דרמה גם בנשים

אבל אף שנדמה שיום שישי מביא עימו קרבות איכותיים, דווקא יום שבת (21:00) נראה הרבה יותר מעניין עם סיום עונה שעל הנייר, שווה את מחירי הכרטיסים שנמכרים בשוק השחור ביותר מ־400 אירו למקום רגיל - מחירים שמראים לאן הגיעה האתלטיקה העולמית בשנים האחרונות.

אצל הנשים יתרחש המקצה המעניין ביותר, כאשר רק בשבוע שעבר נשבר בו שיא עולם. השיאנית האמריקנית מסאי ראסל זכתה במדליית זהב בריצת 100 מטר משוכות בשיא עולם חדש של 12.09 שניות במחזור הקודם של ליגת היהלום בציריך. שיפור לשיא בן ארבע השנים של טובי אמוסן מניגריה (12.12 שניות) ושתיהן יתחרו ראש בראש.

בגברים שווה יהיה לעקוב אחרי הריצות הארוכות ב־3,000 מטר וב־5,000 מטרים. ההיעדרות של האגדה ההודית, ניראג' צ'ופרה, בהטלת כידון לגברים לאחר שנפצע בשבוע שעבר, הופכת את התחרות לקרב פתוח לחלוטין.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מסאי ראסל עם שיא העולם | צילום: Keystone via AP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר