"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שערוריית סמים בטניס: אלופת וימבלדון הושעתה ל-4 שנים
מרקטה וונדרואושובה הצ'כית ספגה את העונש הכבד ביותר בעקבות סירובה לעבור בדיקה בדצמבר 2025 • להגנתה טענה כי התמודדה עם לחץ נפשי וחרדה וציינה את השוד שעברה פטרה קביטובה כדי להצדיק את סירובה
מרקטה וונדרואושובה. אלופת ווימבלדון . צילום: AP

שערוריית סמים בטניס: אלופת וימבלדון הושעתה ל-4 שנים

מרקטה וונדרואושובה הצ'כית ספגה את העונש הכבד ביותר בעקבות סירובה לעבור בדיקה בדצמבר 2025 • להגנתה טענה כי התמודדה עם לחץ נפשי וחרדה וציינה את השוד שעברה פטרה קביטובה כדי להצדיק את סירובה

מערכת ספורט היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אלופת וימבלדון 2023,מרקטה וונדרואושובה, הושעתה לארבע שנים לאחר שסירבה לעבור בדיקת סימום מחוץ לתחרות בדצמבר 2025. בית הדין קיבל את עמדת הסוכנות הבינלאומית להוגנות בטניס (ITIA) והטיל על הצ'כית בת ה-26, לשעבר המדורגת שישית בעולם וזוכת מדליית הכסף האולימפית, את העונש המקסימלי הקבוע בתקנון.

האירוע התרחש ב-3 בדצמבר 2025, בסביבות השעה 20:00, כאשר קצינת בקרת סימום הגיעה לביתה שלוונדרואושובהלצורך בדיקה מחוץ לתחרות. על פי ה-ITIA, השחקנית סירבה להיבדק ואף חתמה על טופס סירוב לאחר שיצאה מדירתה לטיול עם כלבה. היא הואשמה רשמית בפברואר וכעת פורסם גזר דינה.

באפריל פרסמהוונדרואושובההצהרה באינסטגרם, שבה טענה כי הגעת הבודקת מחוץ לחלון השעה שהגדירה לבדיקות, יחד עם מצבה הנפשי, הובילו אותה להגיב מתוך פחד. "הגעתי לנקודת שבירה לאחר חודשים של לחץ פיזי ונפשי. כשמישהו צלצל בדלת מאוחר בלילה בלי להזדהות - הגבתי כאדם שחש פחד. זה היה עניין של תחושת ביטחון, לא של הימנעות מכלום".

מרקטה וונדרואושובה, צילום: AP

וונדרואושובה הצהירה כי בבעלותה הוכחות מרופאים שהיא הגיבה תוך לחץ וחרדה. היא טענה שהשוד שחוותה פטרה קביטובה ב-2016 השפיע עליה: "אחרי מה שקרה לה אנחנו לא מתייחסים בקלות ראש לזרים בפתח ביתנו". למרות זאת, בית הדין קבע כי לא סיפקה הצדקה משכנעת לסירוב לעבור את הבדיקה.

הטענות לא שכנעו

ניקול ספסטד, מנהלת בכירה למניעת סימום ב-ITIA, הסבירה כי הרף להצדקת סירוב לבדיקה גבוה במיוחד. כדוגמאות לנסיבות חריגות ציינה הלוויה של קרוב משפחה או מצב שבו בת הזוג עומדת ללדת. היא גם דחתה את הטענות בנוגע להתנהלות הבודקת: "הטניסאית חתמה על טופס הסירוב בחוץ. היא יצאה מדירתה כדי לטייל עם הכלב שלה והבהירה שהיא מסרבת להיבדק. היה ברור מאוד שהיא לא רצתה להשתתף בתהליך".

מנכ"לית ITIA, קארן מורהאוס, מסרה: "אנו מבינים שתהליך הבדיקה אינו נוח ומהווה נטל עבור הספורטאים, אך הוא חיוני להגנה על תחרות הוגנת. הבודקים שלנו מאומנים היטב, מקצועיים, והמגדר שלהם תמיד תואם לזה של השחקן. הם נושאים תעודת זהות בכל עת, ואפשר לברר את זהותם אם יש ספק".

מרקטה וונדרואושובה, צילום: EPA

על פי חוקי המיקום בטניס, ספורטאים מחויבים למסור בכל יום מיקום ושעת זמינות לבדיקה. עם זאת, בהתאם לקוד הסוכנות העולמית למניעת סימום (WADA), ניתן לבצע בדיקות גם מחוץ לחלון הזמן שנמסר מראש, כל עוד נשמרים כללי פרטיות וסבירות. לפי ה-ITIA, המגבלה היא שלא לבצע בדיקות בבתי ספורטאים בין 23:00 ל-05:00, למעט מקרים חריגים.

לא מתכוונת לוותר

עורך דינה שלוונדרואושובה, ד"ר יאן אקסנר, מסר: "נסקור את הנימוקים הכתובים ונחליט על דרך הפעולה הבאה שלנו. ראשית, עלינו להתייעץ עם מרקטה. אני לא רוצה לשער על צעדים נוספים כרגע". לוונדרואושובה, ל-ITIA ולארגון הלאומי למניעת סימום בצ'כיה עומדת הזכות לערער לבית הדין לבוררות בספורט (CAS).

הטניסאית לא שיחקה מאז ינואר בשל פציעה. השעייתה תסתיים ב-21 ביוני 2030, אז תהיה בת 30. עד אז היא לא תוכל לשחק, לאמן או להשתתף בכל פעילות המאורגנת או מאושרת על ידי ה-ITF, ה-WTA, ה-ATP, טורנירי הגראנד סלאם או התאחדויות טניס לאומיות. מדובר במכה קשה ואולי אף מחסלת קריירה.

מרקטה וונדרואושובה, צילום: Getty
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...