שלוש שנים לאחר שלבש בפעם האחרונה את מדי נבחרת ישראל, הטניסאי הפראלימפי נועם גרשוני בן ה-43, שזכה בזהב בלונדון 2012, חוזר למדים במסגרת בינלאומית, כך נודע ל"היום".
הוא עשה זאת בפעם האחרונה במסגרת אליפות העולם ב-2023 בפורטוגל, אז עזר להגיע עד הגמר, שם הנבחרת הפסידה להולנד וכעת הוא ישתתף במדי הכחול-לבן במוקדמות אליפות העולם. הטורניר ייערך באיטליה, בהשתתפות נבחרות ישראל, צרפת, דרום אפריקה, טורקיה, אוסטריה, שווייץ, פורטוגל והמארחת איטליה, כאשר רק הנבחרת שתסיים במקום הראשון תעפיל לאורלנדו, שם יתקיים טורניר הגמר בהשתתפות 12 הנבחרות הטובות בעולם.
לצד גרשוני בנבחרת הקוואד משתתפים גם גיא ששון המדורג שלישי בעולם, כשהוא וגרשוני גם צפויים לשתף פעולה גם בזוגות ורועי אברג'יל, כשאת הנבחרת מוביל אסי סטוקול.
"התחיל להוריד את החלודה"
קובי וינר, מנהל המשלחת, סיפר ל"היום": "גרשוני התחיל להוריד את החלודה ולהיכנס מחדש לקצב תחרותי", סיפר. "ברגע שהבין את גודל המשימה הוא נרתם בצורה מלאה והחל להתכונן באופן מסודר לקראת האליפות. עדיין מוקדם לדעת אם הוא יתחרה רק ביחידים או שנראה אותו גם במסגרת הזוגות, אבל ברור שהניסיון והאיכות שהוא מביא יכולים להיות משמעותיים מאוד עבור הנבחרת".
על המשימה שמחכה לנבחרת הוסיף: "מצפה לנו מאבק קשה מאוד בדרך לאורלנדו, שם יתקיים טורניר הגמר בהשתתפות 12 הנבחרות הטובות בעולם. בשנתיים האחרונות בכלל לא השתתפנו במעמד הזה, בין היתר משום שחלק מהתחרויות נערכו בטורקיה ולא יכולנו לקחת בהן חלק, כך שעכשיו אנחנו צריכים לחזור ולעבור את שלב המוקדמות מההתחלה. אנחנו יודעים שהדרך לא תהיה פשוטה, אבל המטרה ברורה - לחזור לבמה הגדולה ולהתחרות שוב מול הנבחרות החזקות בעולם".
במוקדמות יתקיים טורניר גם בדרגת ה- OPEN בהשתתפות סרגיי ליסוב, אדם ברדיצ'בסקי ואמיתי ארגמן, בהובלת עופר סלע ובנשים מעיין זיקרי ושירן מדר.

