אלופה: רז הרשקו זכתה במדליית זהב בגרנד סלאם טביליסי

למרות שפיגרה בווזארי, הג'ודאית הפילה את פונטיין הצרפתית ותהפוך לישראלית השלישית בסוף השבוע שעולה על ראשות הפודיום בגיאורגיה • בעוד חודש: אליפות אירופה

מדליית זהב לרז הרשקו בגרנד סלאם טביליסי בג'ודו / איגוד הג'ודו

רז הרשקו זכתה היום (ראשון) בגמר גרנד סלאם טביליסי, במסגרת תחרות המהווה תחנה מרכזית בהכנות לאליפות אירופה שתיערך בעוד כחודש. בגמר של קטגוריית המשקל מעל 78 ק"ג. ג'ודוקא ניצחה באיפון את לאה פונטיין מצרפת, זאת למרות שפיגרה בווזארי מתחילת הקרב.

באותה קטגוריית משקל יולי מישנר סיימה במקום השביעי, לאחר שהודחה בשלבי בית הניחומים. הרשקו הצטרפה לתמנע נלסון לוי ליצחק אשפיז, שכבר הספיקו לזכות במדליית זהב בטביליסי ביום שישי האחרון. 

רז הרשקו, צילום: איגוד הג'ודו

המשלחת הישראלית כולה תחזור מגיאורגיה עם 5 מדליות - הרשקו, נלסון לוי ואשפיז עם הזהב, ענבל שמש עם הכסף (בגמר שהפסידה לנלסון לוי בגמר כל ישראלי ראשון בסבב העולמי) וגפן פרימו שזכתה בארד.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
במקביל, מאמן העל של נבחרת ישראל, שני הרשקו סיכם עם ברוך שמאילוב על הצטרפותו של הג'ודוקא שפרש לאחרונה לצוות האימון. יו״ר איגוד הג׳ודו משה פונטי, ומאמן העל של נבחרת ישראל שני הרשקו , סיכמו על הצטרפותו של ברוך שמאילוב לצוות האימון של הנבחרת. שמאילוב ייכנס לתפקידו ב-1 באפריל 2026, ויתמקד בנבחרת הגברים, בדגש על דור הספורטאים המיועד לייצג את ישראל במשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר