"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המלחמה הגיעה גם לפורמולה 1 - שקיבלה החלטה דרמטית
בעקבות ההסלמה הביטחונית באזור המפרץ והמלחמה בין ארצות הברית וישראל לאיראן, הארגון הודיע על ביטול שני המרוצים שתוכננו לאפריל בבחריין ובג'דה • לוח המרוצים של עונת 2026 יתקצר ל-22 מרוצים, כאשר לא נמצא פתרון חלופי בשל מגבלות לוגיסטיות ולוח זמנים צפוף
מרוצי פורמולה 1 בבחריין. צילום: BIC

המלחמה הגיעה גם לפורמולה 1 - שקיבלה החלטה דרמטית

בעקבות ההסלמה הביטחונית באזור המפרץ והמלחמה בין ארצות הברית וישראל לאיראן, הארגון הודיע על ביטול שני המרוצים שתוכננו לאפריל בבחריין ובג'דה • לוח המרוצים של עונת 2026 יתקצר ל-22 מרוצים, כאשר לא נמצא פתרון חלופי בשל מגבלות לוגיסטיות ולוח זמנים צפוף

אורן אהרוני
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

אליפות העולם של פורמולה 1 הודיעה רשמית הלילה (בין שבת לראשון) כי מרוצי הגרנד פרי בבחריין ובערב הסעודית לא יתקיימו השנה, זאת בעקבות ההסלמה הביטחונית במזרח התיכון והמלחמה בין ארצות הברית וישראל לבין איראן. בעקבות ההחלטה הדרמטית, לוח המרוצים של עונת 2026 יצטמצם מ-24 ל-22 מרוצים.

שני המרוצים היו אמורים להיערך באפריל: גרנד פרי בחריין ב-12 באפריל והמרוץ בג'דה במסגרת גרנד פרי ערב הסעודית שבוע לאחר מכן. עם זאת, לנוכח המצב הביטחוני באזור והיעדר צפי לסיום הלחימה, הוחלט לבטל את שני האירועים לחלוטין.

בעקבות הביטול ייווצר פער של כחמישה שבועות בלוח המרוצים בין הגרנד פרי של גרנד פרי יפן בסוף מרץ לבין גרנד פרי מיאמי שייערך בתחילת מאי.

מכונית פורמולה 1., צילום: GettyImages

"הבטיחות בראש סדר העדיפויות"

בהנהלת פורמולה 1 שקלו חלופות לקיום מרוצים באפריל, כולל האפשרות להעבירם למסלולים באירופה כמו אוטודרומו אנצו ודינו פרארי או מסלול אלגרבה הבינלאומי. אולם קשיים לוגיסטיים ומסחריים הובילו להחלטה שלא למצוא מחליף לשני המרוצים.

הביטול ישפיע גם על סדרות המשנה של האליפות, כולל פורמולה 2, פורמולה 3 ו-אף‑1 אקדמי, שתכננו להתחרות באותם סופי שבוע.

נשיא הפדרציה הבינלאומית לרכב מוחמד בן סוליים אמר כי ההחלטה התקבלה לאחר בחינה מעמיקה:
"הפדרציה תמיד תעמיד את הבטיחות והרווחה של אנשי הקהילה שלנו בראש סדר העדיפויות. לאחר שיקול דעת זהיר קיבלנו את ההחלטה מתוך תחושת אחריות זו".

פורמולה 1, צילום: גטי

גם ענפי ספורט מוטורי נוספים כבר מושפעים מהמצב באזור. אליפות העולם במרוצי סיבולת של אליפות העולם במרוצי סיבולת דחתה את המרוץ בקטאר שתוכנן לפתוח את העונה, ואילו מוטו ג'יפי בוחנת מועד חלופי למרוץ בדוחא.

בשל לוח המרוצים הצפוף של עונת 2026, בפורמולה 1 הבהירו כי אין אפשרות לשבץ מחדש את המרוצים של בחריין וסעודיה בהמשך השנה.

גם MOTOGP בקטאר נדחה

גם מרוץ ה-MotoGP בקטאר נדחה לנובמבר בעקבות המלחמה במזרח התיכון. מארגני הסבב הודיעו הבוקר (ראשון) כי הגרנד פרי, שהיה אמור להיערך בחודש הבא במסלול לוסייל בדוחא, יתקיים כעת ב-8 בנובמבר לאחר בחינה מחודשת של לוח המרוצים והערכת מצב ביטחונית באזור.

המרוץ, שהיה מתוכנן במקור ל-10–12 באפריל כסבב הרביעי של עונת 2026, נדחה על רקע ההסלמה האזורית במלחמה בין ארצות הברית וישראל לאיראן והתקיפות האיראניות ברחבי המפרץ. ב-MotoGP ציינו כי המועד החדש נקבע לאחר תכנון מקיף שנועד לצמצם ככל האפשר את הפגיעה בלוח הזמנים של העונה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...