אליפות העולם של פורמולה 1 הודיעה רשמית הלילה (בין שבת לראשון) כי מרוצי הגרנד פרי בבחריין ובערב הסעודית לא יתקיימו השנה, זאת בעקבות ההסלמה הביטחונית במזרח התיכון והמלחמה בין ארצות הברית וישראל לבין איראן. בעקבות ההחלטה הדרמטית, לוח המרוצים של עונת 2026 יצטמצם מ-24 ל-22 מרוצים.
שני המרוצים היו אמורים להיערך באפריל: גרנד פרי בחריין ב-12 באפריל והמרוץ בג'דה במסגרת גרנד פרי ערב הסעודית שבוע לאחר מכן. עם זאת, לנוכח המצב הביטחוני באזור והיעדר צפי לסיום הלחימה, הוחלט לבטל את שני האירועים לחלוטין.
בעקבות הביטול ייווצר פער של כחמישה שבועות בלוח המרוצים בין הגרנד פרי של גרנד פרי יפן בסוף מרץ לבין גרנד פרי מיאמי שייערך בתחילת מאי.
"הבטיחות בראש סדר העדיפויות"
בהנהלת פורמולה 1 שקלו חלופות לקיום מרוצים באפריל, כולל האפשרות להעבירם למסלולים באירופה כמו אוטודרומו אנצו ודינו פרארי או מסלול אלגרבה הבינלאומי. אולם קשיים לוגיסטיים ומסחריים הובילו להחלטה שלא למצוא מחליף לשני המרוצים.
הביטול ישפיע גם על סדרות המשנה של האליפות, כולל פורמולה 2, פורמולה 3 ו-אף‑1 אקדמי, שתכננו להתחרות באותם סופי שבוע.
נשיא הפדרציה הבינלאומית לרכב מוחמד בן סוליים אמר כי ההחלטה התקבלה לאחר בחינה מעמיקה:
"הפדרציה תמיד תעמיד את הבטיחות והרווחה של אנשי הקהילה שלנו בראש סדר העדיפויות. לאחר שיקול דעת זהיר קיבלנו את ההחלטה מתוך תחושת אחריות זו".
גם ענפי ספורט מוטורי נוספים כבר מושפעים מהמצב באזור. אליפות העולם במרוצי סיבולת של אליפות העולם במרוצי סיבולת דחתה את המרוץ בקטאר שתוכנן לפתוח את העונה, ואילו מוטו ג'יפי בוחנת מועד חלופי למרוץ בדוחא.
בשל לוח המרוצים הצפוף של עונת 2026, בפורמולה 1 הבהירו כי אין אפשרות לשבץ מחדש את המרוצים של בחריין וסעודיה בהמשך השנה.
ילדים באיראן זורקים ושורפים חולצות של ליונל מסי / השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
גם MOTOGP בקטאר נדחה
גם מרוץ ה-MotoGP בקטאר נדחה לנובמבר בעקבות המלחמה במזרח התיכון. מארגני הסבב הודיעו הבוקר (ראשון) כי הגרנד פרי, שהיה אמור להיערך בחודש הבא במסלול לוסייל בדוחא, יתקיים כעת ב-8 בנובמבר לאחר בחינה מחודשת של לוח המרוצים והערכת מצב ביטחונית באזור.
המרוץ, שהיה מתוכנן במקור ל-10–12 באפריל כסבב הרביעי של עונת 2026, נדחה על רקע ההסלמה האזורית במלחמה בין ארצות הברית וישראל לאיראן והתקיפות האיראניות ברחבי המפרץ. ב-MotoGP ציינו כי המועד החדש נקבע לאחר תכנון מקיף שנועד לצמצם ככל האפשר את הפגיעה בלוח הזמנים של העונה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

