יריב מוסלמי הפסיד לג'ודוקא הישראלי - וסירב ללחוץ את ידו

ערן פיקס ניצח בפתיחת גראנד סלאם אוסטריה את יוסוף נורקוביץ' המונטנגרי - וזה התנהג בחוסר ספורטיביות • הג'ודוקא הוותיק התמודד בעבר מול ישראלים בכירים ואף השתתף בגראנד סלאם תל אביב

ערן פיקס אחרי הניצחון

בצל המלחמה מול איראן, תקרית חריגה נרשמה הבוקר (שישי) בפתיחת תחרות הגראנד פרי בג'ודו באוסטריה, כאשר הג'ודוקא הישראלי ערן פיקס ניצח בקרב יריב מוסלמי, וזה סירב ללחוץ את ידו.

האירוע התרחש בסיבוב הראשון בקטגוריית המשקל עד 66 ק"ג, שם פגש פיקס את יוסוף נורקוביץ' ממונטנגרו. פיקס ניצח בקרב, אך מיד לאחר שהשופט סימן על ניצחונו, נורקוביץ' סובב את גבו וירד מהמזרן מבלי ללחוץ את ידו של הישראלי, בניגוד למקובל בענף.

נורקוביץ' הוא ג'ודוקא ותיק שהתמודד בעבר לא פעם מול ישראלים, ביניהם טל פליקר וברוך שמאילוב. בעבר אף הגיע לישראל והתחרה בגראנד פרי תל אביב. עם זאת, מאז מתקפת הטרור של 7 באוקטובר נרשמו לא מעט מקרים בהם ג'ודאים מוסלמים נמנעו מלנהוג בספורטיביות כלפי יריבים ישראלים לאחר הקרב.

יוסוף נורקוביץ' משמאל, צילום: איגוד הג'ודו הבינלאומי

מקרה דומה התרחש בשנה שעברה כאשר יוסיף סימין נתקל בהתנהגות דומה מצד הגאורגי אסלאם ציצלאשווילי. כעת, בצל המלחמה באיראן המתיחות סביב ישראלים בכלל וספורטאים מהארץ בפרט התגברה - והם נתקלים בעוינות.

נבחרת ישראל הגיעה לגראנד פרי באוסטריה בהרכב רחב, לאחר שבשבוע שעבר נאלצה לעזוב מוקדם את תחרות הגראנד סלאם בטשקנט, בעקבות ההסלמה הביטחונית. בין הישראלים שצפויים להתחרות בהמשך התחרות נמצאת גם סגנית האלופה האולימפית, רז הרשקו, שתעלה למזרן ביום ראשון.

עבור נבחרת ישראל בג'ודו השנה הקרובה צפויה להיות עמוסה ביעדים מרכזיים, ובראשם אליפות אירופה שתיערך באפריל בטביליסי שבגאורגיה, ובהמשך השנה גם אליפות העולם בבאקו שבאזרבייג'ן.

 

ערן פיקס,

הג'ודוקא האיראני אלירזה בהרניפרד חוגג את חיסול חמינאי//ללא קרדיט

 

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר