באולם רועש בליטא, לעיני קהל סוער, אהבת השם גורדון סיפק אמש (שבת) את אחד הניצחונות המרשימים בקריירה שלו, כשגבר על היריב טורקי עלי קויונצ'ו בקרב טעון, אגרסיבי ורגיש, שלא השאיר אף אחד אדיש.
זה לא היה עוד ניצחון או הישג רגיל, אלא הצהרת כוונות ברורה של לוחם אגרוף תאילנדי וקיקבוקסינג שנמצא בעלייה מתמדת, כזה שמוכן להתמודד עם כל אתגר שמוצב מולו בזירה הבינלאומית.
אבל הסיפור הגדול של הערב לא הסתכם רק במה שהתרחש בתוך הזירה. בפינה שלה עמד אדם שמכיר היטב את התחושה הזו, אחיו של אהבת השם, רוח השם גורדון, בעצמו לוחם אגרוף תאילנדי ומדליסט כסף במשחקי העולם בשנה שעברה.
עלי קויונצ'ו הטורקי בהכנות לקרב מול אהבת השם גורדון | מתוך עמוד הטיקטוק של _alikoyuncu1
הנוכחות שלו לצד אחיו הקטן הוסיפה מימד רגשי ועוצמתי לקרב. שני אחים, שני לוחמים, עם אותה אש בעיניים ואותה מטרה בלב. רגע של משפחה, של מורשת ושל ספורט ברמה הגבוהה ביותר.
"אבשה", כפי שמכנה אותו אחיו הגדול רוח השם גורדון, חייך כשניסה לעכל את עוצמת הרגע. "אני שומע שכולם מתרגשים מהניצחון הזה ומדברים עליו בכל מקום, יותר מדברים על זה מאשר על זה שאיראן הולכת לתקוף", אמר בצחוק ל"היום".
איך זה להיות שם ולראות מקרוב את הניצחון הגדול?
"לי לא היה ספק שהוא מעל הרמה של היריב. מהרגע הראשון ראיתי שהוא בשליטה. כבר מהמכה הראשונה והנפילה הבנתי לאן הקרב הולך. גם כשהטורקי הצליח להכניס אגרוף, ידעתי שזה המקסימום שהוא יכול לתת ושזה לא יערער את אבשה.
"מה שהיה חשוב זה להישאר מדויק, מרוכז ולעבוד לפי התוכנית. בשלב מסוים ראינו את היריב אפילו יורד לרצפה ביוזמתו כדי להתחמק מעוד מכות. בסיבוב השני הוא עוד ניסה עם מרפק, אבל עוד קודם אבשה כבר סגר עניין".
ואז, כשהקרב הסתיים?
"זו הייתה התפרצות של רגשות. שמחה, הקלה, גאווה. הבנו את גודל האירוע. היה עליו לחץ עצום לפני הקרב, גם בגלל כל העימותים והאמירות מסביב, וגם בגלל החשיפה. כולם דיברו על זה, כולם צפו. דמויות מוכרות, אמנים, פוליטיקאים. זה כבר היה הרבה מעבר לעוד קרב".
לפני הקרב היו גם אמירות אנטישמיות מצד היריב הטורקי. איך זה השפיע?
"הוא העלה פוסט עם האשטג free palestine, אולי עשה את זה בתמימות, כי זה משהו שאנשים כותבים בלי לחשוב, התנהג כמו ילד קטן. אבל אצלנו זה נוגע עמוק. אבשה לא שתק. במסיבות העיתונאים ובאירועים סביב הקרב הוא הבהיר שהוא מגיע להילחם ולא לתת כבוד למי שמזלזל בו.
"היריב לקח את זה אישית, אפילו התפרץ בשקילה. בסוף זה גם השפיע עליו בזירה, הטורקי בסופו של דבר הושפל ואבשה השתיק אותו. אחרי הקרב הם דיברו והסכימו שפוליטיקה צריכה להישאר מחוץ לספורט".
ומה הלאה, נראה אותו ב-MMA?
"זה יעד לעתיד הרחוק יותר. כרגע כל הפוקוס שלו הוא אגרוף תאילנדי".
הוא מודע לטירוף סביבו?
"ברור, אבל הוא נשאר עם הרגליים על הקרקע. מבחינתו זה היה קודם כל ניצחון מקצועי. אם על הדרך זה גם חיזק את התדמית של ישראל בעולם, אז מה טוב. הוא מאמין שבזירה אנחנו מראים מי אנחנו באמת, באופי, במנטליות ובעוצמה".
ומה לגבי תמיכה כלכלית?
"היו כמה ספונסרים פרטיים שעזרו לו לקרב הזה, וגם הארגון משלם ללוחמים. אבל אין כאן גב כלכלי גדול. הכול עדיין נשען בעיקר על אמונה, עבודה קשה ואנשים טובים שמאמינים בו".

