ליגת ה־NFL החליטה לא לקנוס את עזיז אלשאער, שחקן יוסטון טקסאנס, שהפיץ סיסמה אנטי ישראלית. אלשעאר הופיע למשחק עם הכיתוב "Stop the Genocide" על פסי האיפור שמתחת לעיניו, כיתוב שהיה גלוי בבירור במהלך המשחק וגם בריאיון שלאחריו לרשת ESPN.
על פי תקנון הליגה, שחקנים אינם רשאים להציג מסרים אישיים, ולפי טבלת הקנסות, עבירה ראשונה מסוג זה גוררת קנס של 11,593 דולר. למרות זאת, הליגה בחרה שלא לנקוט צעדים נגד השחקן - אחרי שפרסמה את הדוח הרשמי והענישה שמונה שחקנים אחרים.
אלשאער, מוסלמי שגדל בחלק מחייו בערב הסעודית, לא מסתיר את התמיכה שלו בצד הפלסטיני ועלה בעבר למשחק עם נעליים ועליהם הכיתוב "FREE" בצבעי דגל הרשות הפלסטינית, יחד עם עוד נתונים שפרסמו החמאס על מספר ההרוגים ברצועת עזה.
העיתונאי האמריקני ג’ון רוט תקף בחריפות את ה־NFL בעקבות האירוע: "זה אחד ממקרי הסטנדרט הכפול החמורים ביותר בהיסטוריה של ה־NFL. בעונה שעברה, הליגה קנסה את שחקן ההגנה של סן פרנסיסקו, ניק בוסה, ביותר מ־11 אלף דולר על כך שחבש כובע MAGA אחרי משחק".
בהמשך תקף רוט גם את התקשורת: "אף עיתונאי שמסקר את הטקסאנס, ואף כלי תקשורת ספורטיבי, למעט וויל קונקל מ־FOX ואאוטקיק, שאלו את ה־NFL או את הקומישינר רוג’ר גודל על זה, למה בעצם אישרו את התעמולה הברורה הזו. איזו בדיחה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
