כפי שפורסם לראשונה ב"היום", עו"ד חגי אשלגי מונה היום (חמישי) ליו"ר החדש של איגוד השחייה, בתום ישיבת הנהלה מיוחדת שנערכה בזום. אשלגי יחליף את עדי ביכמן, שמונתה למנכ"לית החדשה של הוועד האולימפי.
במהלך הישיבה הודיעה ביכמן על התפטרותה מתפקיד היו"ר בעקבות צפקידה החדש, ואז התקיים הליך ההצבעה על מועמדותו של אשלגי. לאחר מכן, התקיימה הצבעה נוספת לאישור שי שכנר כממלא מקום יו"ר ראשון ונועם צבי כממלא מקום שני.
למרות ניסיונות של חלק מחברי ההנהלה להשפיע על הבחירה, במסגרת משחקי הכוח בין המרכזים, בסופו של דבר הושג הסכם עם מינויים של ממלאי המקום, והעניין סודר.
חגי אשלגי, אחד השמות המוכרים בזירה הספורטיבית בישראל. הוא מייסד ובעלים של אתר "שוונג", אחד מגופי התקשורת המרכזיים בישראל בענפי הסיבולת, ומלווה את תחום השחייה, הריצה והטריאתלון במשך שנים רבות. בנוסף, אשלגי הוא שחיין מאסטרס פעיל, יזם אירועי ספורט ומקדם תחרויות ענף השחייה לאורך השנים.
איגוד השחייה בישראל עבר בשנים האחרונות תקופות של טלטלות ניהוליות, עם תחלופת יושבי ראש ומנכ"לים תכופה שפגעה ביציבות הארגונית. עם זאת, לאחרונה נרשמה מגמת התייצבות, במיוחד לאחר חזרתו של ליאוניד קאופמן לתפקיד מאמן הנבחרת הלאומית ומינויו של יעקב טומרקין כמנהל המקצועי לנבחרות ההישג.
עכשיו, עם מינויו של אשלגי ליו"ר, באיגוד ממתינים לראות האם תהליך ההתחדשות והחיזוק שהחל יתעצם ויביא ליציבות ארגונית וניהולית לטווח הארוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
