נשארה רק ההבטחה: לאן נעלם היכל הקרח החדש בחולון?

האולם המדובר היה אמור להיות מוכן ב-2017, אלא שהשנים חלפו והפרויקט לא יצא לדרך • ב-2018 וב-2023 היה נראה שהיוזמה חוזרת לחיים, אך בכל פעם הגיעו דחיות עד שכיום אין עבודות ואפילו לא שלט - מה שמסמל אולי את ביטול הרעיון בפועל • בינתיים, נבחרת ישראל נדדה לניו ג'רזי והספורטאים בארץ מתמודדים בתנאים לא אפשריים

נבחרת הנשים של ישראל בהוקי קרח. צילום: אורן אהרוני

רק לפני ימים אחדים התקיימה בהיכל הקרח בחולון אליפות ישראל בהחלקה אמנותית. עשרות ספורטאים, מאמנים והורים מילאו את היציעים, כרגיל במתקן שמוגדר כבר שנים כ"חצי אולימפי" בלבד. אלא שהפעם, מעבר לצפיפות ולתנאי האימון המוגבלים, חיכתה למבקרים הפתעה אחרת: השלט שבישר על הקמת היכל הקרח האולימפי החדש, זה שהוצב בכניסה למתחם והבטיח עתיד נוצץ לענף, פשוט נעלם. יחד איתו, כך נראה, נעלם גם הפרויקט כולו.

הסיפור של היכל הקרח החדש בחולון הוא אחד הממושכים והמתסכלים שידע הספורט הישראלי. כבר בשנת 2014 החלו לצוץ דיווחים ראשונים על הקמת אולם חדש בעיר. עיריית חולון הודיעה אז כי אישרה את הפרויקט, לאחר שהוקצה השטח המיועד. לפי התוכניות שפורסמו באותה עת, העירייה הייתה אמורה לצאת למכרזים, הטרקטורים היו אמורים לעלות לשטח בנובמבר 2015, והעבודות היו צפויות להסתיים בתחילת 2017.

מדובר היה בהרבה יותר משדרוג קוסמטי. האולם החדש תוכנן כמתקן אולימפי מלא, עם משטח קרח תקני ויציעים ל-1,200 צופים, כאלה שיאפשרו קיום תחרויות בינלאומיות בהיקף רחב ויצירת חוויית קהל שעד היום לא קיימת בישראל בענפי הקרח. עבור ענף שרגיל לפעול בשוליים, זו הייתה אמורה להיות קפיצת מדרגה של ממש.

החלקה אמנותית על הקרח. אילוסטרציה, צילום: EPA

מאחורי הלחץ לקדם את המיזם עמד בעיקר איגוד ההחלקה, שהתריע כבר אז על מצוקת תשתיות חריפה. הזירה הקיימת בפארק פרס קטנה מכדי להכיל את אלפי הילדים שמתאמנים בענף, וספורטאים בכירים, כולל מחליקים אולימפיים, אינם מקבלים מספיק שעות קרח לצורך אימון תחרותי ברמה גבוהה. בפועל, רבים מהם נאלצו לנדוד לחו"ל כדי להתקדם מקצועית.

הפרויקט לא יצא לדרך

אלא שכפי שקורה לא פעם, בין ההצהרות למעשים נפער פער. השנים חלפו, והפרויקט לא יצא לדרך. רק ב-2018 נדמה היה שהיוזמה חוזרת לחיים: עיריית חולון חתמה על הסכם עם חברת "פסגות קרח" להקמת היכל קרח חדש בפארק פרס, שיכלול זירה להחלקה אמנותית, הוקי קרח וענפים נוספים. גם הפעם הודגש כי מדובר במתקן עם יציעים רחבים, שיאפשרו אירוח קהל משמעותי. הדיבורים היו אופטימיים במיוחד, עם הבטחה של כ-20 חודשי עבודה בלבד עד לפתיחת המתקן.

גם זה לא קרה. סוף 2023 סימן רגע של תקווה מחודשת, כאשר בשטח המיועד הוצב שלט גדול שהכריז על תחילת העבודות. השטח גודר, ותאריך היעד שנכתב על השלט היה סוף 2024. עבור קהילת ההחלקה, זה נראה סוף סוף מוחשי. האפשרות לראות אולם עם 1,200 מושבים קמים במרכז הארץ נתפסה כחלום שעומד להתגשם, עד שבשנה שעברה שונה השלט שוב - הפעם היעד: סוף 2026.

השלט על הקמת היכל החלקה על הקרח בהפרש של שנים, צילום: ללא

אבל המציאות שוב טפחה על הפנים. היום, בסוף 2025, אחרי שהמדינה התמודדה עם מגפת הקורונה ועם מלחמה ממושכת במספר זירות, בשטח לא נראה אולם, לא עבודות, ואפילו לא שלט אותו הורידו. עבור רבים בענף, היעלמות השלט סימלה יותר מכל את הקפאת הפרויקט, אם לא את ביטולו בפועל.

נבחרת בלי בית

להיכל הקרח החדש יוחסו תוכניות מרחיקות לכת. באיגוד ההחלקה קיוו להחזיר לישראל את הנבחרת הלאומית, שמתאמנת כיום בניו ג'רזי, ולהפוך את חולון לבית הקבע של המחליקים האולימפיים. האולם היה אמור לארח תחרויות ארציות ובינלאומיות, משחקי הוקי קרח, ואף להביא לישראל תחרויות מסבב הגראנד פרי היוקרתי, מול קהל של אלפי צופים. יעד שאפתני נוסף היה אירוח אליפות אירופה בהחלקה אמנותית, דבר שכיום אינו אפשרי ללא מתקן עם יציעים בהיקף מתאים.

מעבר לכך, היכל הקרח היה אמור לאפשר הקמה של נבחרת ישראל בהחלקה מהירה במסלול קצר. באיגוד אף ניהלו שיחות עם ולדיסלב ביקנוב, מחליק אולימפי ואלוף אירופה לשעבר, על חזרתו לישראל כמאמן הנבחרת. בפועל, במקום זאת, אימון הנבחרת מתנהל בהולנד, רחוק מהקהל ומהבסיס המקומי.

ולדיסלב ביקנוב בבייג'ינג, צילום: רויטרס

בינתיים, הספורטאים ממשיכים להחליק במתקן הקיים, הצפוף והלא תקני, מול יציעים קטנים וללא אופק ברור. השאלה הגדולה היא לא רק לאן נעלם השלט, אלא האם מישהו עוד מתכוון להחזיר אותו, ואת החלום על היכל קרח עם 1,200 מושבים ועתיד אולימפי אמיתי לענפי הקרח בישראל.

תגובת הנהלת היכל הקרח משקפת את המורכבות: "על רקע הקורונה והמלחמה חלה עלייה משמעותית בהוצאות ההקמה, ובשל כך לא ניתן בשלב זה לקדם את הפרויקט בהתאם לתכנון המקורי. מדובר ביוזמה של יזם פרטי, שנולדה מתוך אהבתו לספורט ולא על בסיס היתכנות כלכלית. עיריית חולון ומינהל הספורט ליוו וסייעו ככל שניתן, במסגרת המגבלות והסמכויות שברשותם".

ולדיסלב ביקנוב (משמאל) מתחרה בהחלקה על הקרח בבייג'ינג, צילום: רויטרס
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

שירי הפועל ירושלים מתנגנים מחוץ להיכל הטוטו חולון // שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר