רגע נדיר נרשם באליפות העולם בהיאבקות הנערכת בזאגרב שבקרואטיה. מתאבק איראני התמודד מול יריב ישראלי, מפגש שכמעט ולא התרחש בשנים האחרונות על רקע החרם האיראני.
בקרב שנערך אמש (שישי), יצחק מלקמו פטנה מהנבחרת הישראלית עלה על המזרן מול ג׳מאל ואליזאדה, מתאבק איראני לשעבר. פטנה ניצח בנקודות 0:11, אך בשמינית הגמר הפסיד 11:2 לקזחי איידוס סולטנגאלי, שהמשיך עד הגמר. בעקבות זאת, פטנה עבר לבית הניחומים וינסה לנצח פעמיים כדי להשיג מדליית ארד.
כאמור, מדובר במקרה יוצא דופן: זו הפעם הראשונה מאז יולי 2022 שיריב איראני מתמודד מול ספורטאי ישראלי, מאז הקרב הידוע בין הג'ודוקא שגיא מוקי לסעיד מולאי - אז ייצג מולאי את אזרבייג'אן לאחר שעזב את איראן.
ואליזאדה עצמו, עבר מסע חיים לא פשוט. בשנים בהן התחרה באיראן הגיע לרמה הלאומית, אך בשנת 2014 נאלץ לברוח לטורקיה. שם עבד 16 שעות ביום לפרנסתו והתרחק מהספורט. בשנת 2016 עבר לצרפת, שם הוא מתגורר עד היום, לומד לתואר שני באוניברסיטה ומתאמן עם הנבחרת הלאומית הצרפתית. במשחקים האולימפיים בפריז 2024 השתתף כחבר בנבחרת הפליטים האולימפית.
למרות שהוא מתחרה כיום תחת דגל איגוד ההיאבקות העולמי, במשלחת הישראלית הודו כי לא היה ברור עד לרגע האחרון אם ואליזאדה יסכים לעלות לקרב מול יריב ישראלי, בשל החשש מהשלכות אפשריות על בני משפחתו שנותרו באיראן.


