טל שדה ומאור עבו. צילום: איגוד השייט

"זה מצב אבסורדי": הספורטאים הישראלים יפספסו את האולימפיאדה בגלל בעיות כלכליות?

טל שדה ומאור עבו שזכו במדליית הארד באליפות אירופה בשייט עשויים להחמיץ את המשחקים האולימפיים - בגלל סירה מיושנת • הספורטאים הישראלים שנאלצים כעת לממן בעצמם רכישת סירה חדשה, בעלות של כ-150 אלף ש"ח, החלו לעבוד ופנו לציבור • "זה כבר פגע משמעותית בביצועים שלנו", מספר שדה ל"ישראל היום"

בתחילת יוני נרשמה היסטוריה קטנה אך משמעותית לשייט הישראלי: טל שדה ומאור עבו זכו במדליית הארד באליפות אירופה בדגםER 49 שנערכה בסלוניקי, יוון. זהו ההישגי הבולט ביותר של הדגם, והצמד המוכשר סימן בכך כיוון ברור לקמפיין האולימפי לקראת לוס אנג'לס 2028.

אבל דווקא אחרי ההצלחה, הגיע משבר. כדי להמשיך להתחרות ברמות הגבוהות בעולם, שדה ועבו נאלצים כעת לממן בעצמם רכישת סירה חדשה - בעלות של כ-150 אלף ש"ח. ללא הסירה הזו, הם מזהירים, הסיכויים להגיע למשחקים האולימפיים פוחתים משמעותית.

"הסירה שלנו ישנה. כל המתחרים שלנו כבר התחדשו השנה בסירות חדשות", סיפר שדה ל"ישראל היום". "הסירה שאנחנו מתחרים איתה בת שנתיים וזה נחשב ישן מאוד בתנאים של תחרות. החומר שממנו עשויה הסירה מתרכך עם הזמן, ובגלל שאנחנו מתאמנים הרבה בתנאי ים קיצוניים, זה מאיץ את תהליך השחיקה. זה פוגע משמעותית בביצועים ובמהירות. כבר באליפות אירופה הרגשנו את זה - וידענו שעם סירה חדשה היינו יכולים להשיג תוצאה טובה עוד יותר".

טל שדה ומאור עבו, צילום: איגוד השייט

החשש הגדול הוא מפני אליפות העולם הקרובה באוקטובר. "אנחנו מרגישים שיש לנו פוטנציאל אדיר במים", מוסיף שדה, "אבל אם לא נצליח לרכוש סירה חדשה, לא נהיה מספיק תחרותיים והתוצאות ייפגעו. כל הצוותים שמתחרים מולנו עם ציוד חדש, וזה מורגש במים. אנחנו מרגישים את הפער".

בנוסף, הצמד הוזמן למחנה אימונים יוקרתי שייערך בעוד כשבועיים בספרד, אך לא בטוח שיוכלו להשתתף בו. "זה מחנה סופר חשוב, בתנאי ים קיצוניים, עם הצוותים הכי טובים בעולם. קיבלנו הזמנה אישית לבוא ולהתאמן איתם, אבל כרגע אין לנו מושג מאיפה לממן את זה. זה מצב אבסורדי".

טל שדה ועילי ראובני מתחרים, צילום: sailing energy

פונים לעזרה מהציבור

המצוקה הכלכלית מאלצת את השניים לעסוק בעבודות מזדמנות כדי לממן את המחיה ואת האימונים. "נכנסנו לסגל בעקבות הזכייה באליפות אירופה, אבל זה פשוט לא מספיק. כדי להתחרות עם הטובים בעולם, צריך להיות מרוכזים באימונים - לא בשיקולים כלכליים".

שדה ועבו פונים כעת בבקשה לעזרה. "אנחנו זקוקים לחברה או גוף כלכלי שיתמוך בנו עד המשחקים האולימפיים ב-2028, ויעזור לנו לממש את הפוטנציאל שלנו. אנחנו מוכנים לתת הכול בשביל הדגל, אבל כרגע זה פשוט לא אפשרי לבד".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...