התקופה האחרונה בטניס הגברים מאופיינת בהמון שינויים. הדעיכה של נובאק ג'וקוביץ', שלא זכה באף תואר אישי למעט המשחקים האולימפיים בשנה וחצי האחרונות, הותירה את הבמה לדור הצעיר, שעד כה מתקשה לעמוד בציפיות הגדולות.
אחד הטניסאים הטובים בעולם הוא קרלוס אלקרס, הטניסאי הפעיל עם הכי הרבה תארי גרנד סלאם שלא קוראים לו ג'וקוביץ', שלאחרונה נמצא בדעיכה גדולה וזכה רק בטורניר רוטרדם. כעת, עם פתיחת עונת החימר ולקראת מאסטרס מונטה קרלו, הוא התראיין ל'אינדיפנדנט' הבריטי וחשף כי נכנע נפשית ללחץ של האופציה לשוב למקום הראשון בעולם.
"הרבה אנשים אמרו לי שאני יכול לעלות למקום הראשון בזמן שיאניק סינר לא משחק והלחץ הזה הרג אותי באופן מסוים" הספרדי שיתף מתחושותיו, "כרגע כל מה שאני חושב עליו זה שאין לי סיכוי לשוב לפסגה בעונת החימר. הפער כרגע גדול מדי בשביל שאשוב לשם".
סינר, כזכור, מושעה מפעילות עד הרולאן גארוס בעקבות הסכם פשרה עם הוועדה לסימום בספורט לאחר שנתפס עם חומרים אסורים בגופו. האיטלקי זכה בגרנד סלאם הראשון של העונה באוסטרליה וצפוי לשוב להתאמן בקרוב, מה שיכול לעזור לו לקראת הגרנד סלאם של פריז. אלקרס, מנגד, הודח בחצי גמר האינדיאן וולס וגם בסיבוב הראשון של מאסטרס מיאמי.