גולשת הסנובורד האולימפית סופיה הדיגר, מתה במפולת שלגים בארוסה, שוויץ, כך נמסר היום (שלישי) מאיגוד הסקי השוויצרי בהצהרה. "עבור משפחת הסקי השוויצרית, מותה הטראגי של סופיה הטיל צל אפל על חופשת חג המולד. אנו עצובים. נשמור על זיכרונה", אמר וולטר רוסר מאיגוד הסקי השוויצרי.
סופיה ילידת ציריך, הייתה רק בת 26 במותה ובקריירה הקצרה שלה, השיגה פעמיים את המקום הראשון על הפודיום בגביע העולם. כמו כן, התחרתה באולימפיאדת החורף 2022 בבייג'ין במספר מקצים.
על פי מידע ממשטרת גראובינדן, הדיגר התאמנה על מדרון היהלום השחור בליווי בחורה נוספת, שהצליחה להזעיק את שירותי החירום ואז החלו החיפושים, עד שנקבע מותה. "הם עזבו את המדרון הסגור והאישה נקלעה למפולת שלגים. חברתה הודיעה לשירותי ההצלה ויצאה לחפש את מקום הקבורה", כתבו במשטרה.
הדיגר אותרה בסביבות השעה 15:30 אך מאמצי ההחייאה עלו בתוהו. משרד התובע של האזור פתח כעת בחקירה כדי לקבוע את נסיבות האסון הגדול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו