מסתבך? ההתקפות הקבועות של ניק קירגיוס על יאניק סינר לאחר פרשת הסימום של האיטלקי גרמו לאוהדים איטלקים רבים למאוס במה שהם מתארים כ"השמצות והסתה לשנאה" מצידו של האוסטרלי. במכתב רשמי שנשלח ל-ATP, הם מבקשים לנקוט בפעולות משמעתיות נגדו.
"בפנייה זו, אנשי ספורט שעוקבים ואוהבים טניס, מבקשים מסבב ה-ATP לנקוט עמדה רשמית ומהותית בנוגע להתקפות המתמשכות, ההשמצה ודיבורי השנאה של ניק קיריוס נגד כמה מעמיתיו", נכתב.
"תפקידו של הספורט ושל מי שמייצג אותו, הוא לקיים את ערכי היסוד שלו, של כבוד ונאמנות. לאף אחד אין את הזכות להסיר מהספורט את אבני היסוד שמגדירות אותו. אנחנו זועמים ומודאגים מהאמירות המרושעות שמביע ניק קיריוס. לא יכול שלא להיות קוד התנהגות בתוך הסבב שמגן על השחקנים מפני השמצות כאלו".
כזכור, סינר נמצא חיובי השנה לשתי בדיקות סמים, אך הפרשה התפוצצה רק לאחר שכבר התיק נסגר והוא הושעה לשבוע בלבד מבלי שאיש ידע על כל מעבר לקרוביו. מאז ועד היום, קיריוס תקף פעם אחר פעם את סינר עצמו ואת סבב ה-ATP שלטענתו עשה חסד עם המדורג 1 בעולם.


