גשם בפריז. צילום: AP

בלאגן ברחובות פריז: שיבושים לא צפויים לקראת פתיחת המשחקים האולימפיים

הגשם לא מפסיק לרדת בבירת צרפת, מסיבת העיתונאים של במאי הטקס ונשיא הוועדה המארגנת בוטלה • פורעים שיבשו גם את תנועת הרכבות • האם עיר האורות ערוכה לטקס הפתיחה?

מה יקרה עד הערב? טקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים יתקיים הערב (שישי, 20:30) אך בינתיים כבר החלו שיבושים ראשונים ולא צפויים בעיר האורות, כאשר מלבד החבלה בפסי הרכבת, גם גשם שוטף לא עוזב את בירת צרפת.

הממטרים בעיר האורות ותנאי מזג האוויר הובילו לביטול מסיבת העיתונאים החגיגית של נשיא הוועדה המארגנת של המשחקים ובמאי טקס הפתיחה.

מוקדם יותר דווח כי חלו שיבושים רציניים מאוד בקווי הרכבת בצרפת כחלק מ"מעשים זדוניים" של עבריינים, ביניהם גם הצתה מכוונת. קווי הרכבת המהירים היו במוקד, במה שתואר על ידי הרשויות כ"חבלה מתואמת" כדי לשבש את הנסיעה לקראת טקס הפתיחה של אולימפיאדת פריז. על פי הערכות במדינה, לפחות 800 אלף נוסעים יפגעו מהשיבושים. 

גשם בפריז, צילום: AP
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

על פי הדיווחים, לא פחות מ-45 אלף שוטרים יאבטחו את הטקס בנקודות שונות לאורך נהר הסן, ובנוסף אליהם יוצבו גם 10,000 חיילים. המרחב האווירי בפריז ייסגר כשעתיים לטקס הפתיחה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...