יו"ר הוועד האולימפי הבינלאומי בפגישה עם ג'יבריל רג'וב: "מחשבותיי עם הקורבנות הרבים בסכסוך"
תומאס באך נפגש עם נציגי הוועד האולימפי בפלסטין והביע תנחומים על הנופלים משני הצדדים: "מקווה שיימצא פתרון בדרך של שלום בהקדם האפשרי"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC), תומס באך, נפגש בבית האולימפי בלוזאן עם משלחת מהוועד האולימפי הלאומי (NOC) של פלשתין בראשות נשיאה ג'יבריל רג'וב.
כשקיבל את פני המשלחת, אמר נשיא ה-IOCכי מחשבותיו של הוועד הן עם הקורבנות התמימים הרבים של הסכסוך הנוכחי באזור ועם משפחותיהם. הוא הדגיש כי ה-IOCמאוד מקווה שיימצא פתרון בדרכי שלום בהקדם האפשרי.
במהלך הפגישה, הנשיא באך חזר והדגיש כיצד ספורט יכול לתת תקווה לשלום. שני וועדות האולימפיים הלאומיים באזור, ה-NOCשל פלשתין וה-NOCשל ישראל, מוכרים על ידי הוועד האולימפי הבינלאומי ופועלים בשוויון זכויות בתוך התנועה האולימפית.
נשיא הוועד האולימפי הפלשתיני ג'יבריל רג'וב חזר על המחויבות והמאמצים של ה-NOCלהבטיח את השתתפותה של נבחרת פלשתין במשחקים האולימפיים הקרובים בפריז 2024. "הספורטאים שלנו מצפים לייצג בגאווה את ה-NOCשל פלשתין בפריז לצד כל שאר צוותי ה-NOCמרחבי העולם", אמר.
הנשיא באך חזר והדגיש כי ה-IOCימשיך לסייע לוועד האולימפי הפלשתינאי ולספורטאיו ככל האפשר בהכנתם וההסמכה שלהם למשחקים האולימפיים בפריז 2024, במיוחד באמצעות תוכניות הסולידריות האולימפית. הוא בירך את ה-NOCעל הצלחתו של עומר יאסר איסמעיל, ספורטאי הטאקוונדו הפלסטיני הראשון אי פעם שהעפיל למשחקים האולימפיים.
ה-IOCגם מסייע למספר ספורטאים פלשתינים אחרים המנסים באופן פעיל להעפיל למשחקים האולימפיים בפריז 2024. ביניהם השחיינית ולרי טרזי, שהייתה חלק ממשלחת ה-NOCשביקרה ב-IOC. היא אמרה שהיא נחושה להשתתף במשחקים ולהתחרות מול השחיינים הטובים בעולם בפריז.
בהקשר זה נדונה שאלת ההזמנות לספורטאים פלשתינים כחלק מכרטיסים חופשיים, אך גם נקודת המבט לטווח הבינוני והארוך של האופן שבו ה-IOC, באמצעות תוכניות הסולידריות האולימפית שלו, יתמוך בספורטאים הטובים ביותר מה-NOCשל פלשתין במהלך ההכנה וההסמכה שלהם למשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028 ואילך.
בנוסף, הנשיא רג'וב הציג את "תוכנית תחיית הספורט הפלשתיני" וביקש תמיכה מה-IOC. הנשיא באך הסכים שה-IOCיתאם מאמץ בינלאומי לגייס מימון מתורמים בינלאומיים שונים לתוכנית זו, שמטרתה לבנות מחדש את מתקני הספורט ההרוסים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
